Actualitat

Grau a Òmnium Cultural: “La seva hispanofòbia no ens surt gratis, ens costa molts diners”

by cscatalunya — 30 novembre 2022 @ 16:46
Comparte

La diputada de Cs critica que “es tracti amb menyspreu als qui defensen el bilingüisme”

Parlament de Catalunya, dimecres 30 de novembre de 2022. “La seva hispanofòbia no ens surt gratis, ens costa molts diners”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Anna Grau, a la vicepresidenta segona d’Òmnium Cultural, Marina Gay, després de la seva compareixença a la comissió de cultura per a informar sobre el Pacte Nacional per la Llengua. Grau ha assegurat que aquesta entitat “es vana de no rebre subvencions directes”, però “rep un munt de subvencions indirectes en forma d’encàrrecs”.

La diputada taronja ha qüestionat l’“escenari de guerra lingüística” plantejat per Òmnium i ha posat en dubte que sigui un problema que “en una comunitat que té dues llengües oficials que algú canviï del català al castellà o del castellà al català”. “Qui té un problema amb qualsevol dels dos canvis és un activista en defensa d’un dels dos monolingüismes, és a dir un activista en contra del bilingüisme” ha manifestat.

La diputada de Cs ha criticat a més que “es tracti amb menyspreu als qui defensen el bilingüisme”, com “les 1.600 famílies que han demanat empara judicial”. Grau també ha parlat del pla del foment del català que ha presentat el Govern i que, entre les 100 mesures presentades, pretén fer “el canvi de multes per cursos de reeducació lingüística”.

 

Volver a ACTUALIDAD