Actualitat

Carrizosa, en el 6D: “La Constitució és la norma fonamental a l’Estat que empara els nostres drets i llibertats”

by cscatalunya — 6 desembre 2022 @ 12:23
Comparte

El president de Cs a Catalunya assegura que en la celebració d'avui "Sánchez està aïllat” perquè “els seus socis no són més que una caterva de hispanòfobs"

Barcelona, dimarts 6 de desembre de 2022. “La Constitució no és una norma allunyada de tots nosaltres, sinó que és la norma fonamental a l’Estat que empara els nostres drets i llibertats”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després de presentar juntament amb els diputats, Nacho Martín Blanco i Anna Grau, els cartells España empieza en tu barrio. 6D: El día de Todos’ amb els quals la formació taronja ha empaperat diversos municipis catalans amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució. Carrizosa ha explicat que “aquesta iniciativa està pensada pels barris, pel que és la Constitució en el dia a dia” perquè els ciutadans recordin que “ens empara” i que “aquells que volen carregar-se-la són precisament els enemics de la democràcia, dels drets i de les llibertats de tots”. El líder taronja ha manifestat que el pacte constitucional de 1978 “va suposar un grandíssim avanç a Espanya” i que és “un acord marc que ha estat respectat durant 44 anys” però ara “està més amenaçat que mai”.

El president de Cs a Catalunya també ha assegurat que, en la celebració d’avui, el president del govern, “Pedro Sánchez, està aïllat” perquè “els seus socis no són més que una caterva de hispanòfobs”. Carrizosa ha lamentat les “temptatives involucionistes i antidemocràtiques per a carregar-se la Constitució” a Catalunya. Precisament, ha criticat que el discurs del 6D de la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, hagi estat “un discurs de glossa dels suposats assoliments del govern de Sánchez”. “Un discurs gens institucional, 100% pro govern socialista” ha afegit.

Finalment, el president liberal ha defensat “les polítiques pragmàtiques” i la “no colonització de les institucions” i s’ha referit a l’intent de Sánchez de “mediatitzar el màxim àrbitre i intèrpret de la Constitució que és el Tribunal Constitucional” (TC) amb els nomenaments del seu ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i de l’exdirectora de la Moncloa, Laura Díez, com a magistrats del TC. “Són aquest tipus de polítiques les que atempten contra la democràcia” ha sentenciat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD