Actualitat

Carrizosa, en el 90 aniversari del Parlament: “Estan per la demolició de l’estat democràtic de dret i per la revisió sistemàtica de la història”

by cscatalunya — 13 desembre 2022 @ 17:58
Comparte

El president de Cs reivindica la figura de Tarradellas pel seu “esperit cívic, respectuós amb la pluralitat de Catalunya i allunyat de l'essencialisme identitari”

Parlament de Catalunya, dimarts 13 de desembre de 2022. “Estan per la demolició de l’estat democràtic de dret i per la revisió sistemàtica de la història per a adaptar-la al seu gust i als seus objectius polítics”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, durant la sessió plenària amb motiu del 90 aniversari de la constitució del Parlament de Catalunya. Carrizosa ha explicat que també un 6 de desembre, però de fa 44 anys, es va aprovar la Constitució Espanyola, “el text legislatiu que major suport social ha rebut al llarg de la història de Catalunya” tot i que “no ha merescut el més mínim record ni reconeixement institucional”. Pel líder taronja, la “reinvenció del codi penal a la carta per a solaçar a Oriol Junqueras és l’enèsim exemple” d’aquest “intent de reescriure la història” per a fer creure que “el seu cop de 2017 no va ser ni tan sols delicte”.

El president de Cs ha reivindicat la figura de l’expresident de la Generalitat, Josep Tarradellas, pel seu “esperit cívic, respectuós amb la pluralitat de Catalunya i allunyat de l’essencialisme identitari”. Carrizosa en canvi s’ha referit a l’expresident català, Francesc Macià, per haver establert “les bases de la inestabilitat i el colpisme que va caracteritzar l’actuació d’ERC al capdavant de la Generalitat republicana”, i també al primer president de la cambra catalana, Lluís Companys, per “alçar-se el 1934 contra la República en una temptativa que va causar desenes de morts als carrers de Barcelona”. El president liberal ha recordat que “el 1934 el cop de Companys va acabar amb la suspensió del Parlament” i “el 2017 el cop encapçalat per Puigdemont i Junqueras va acabar amb l’aplicació del 155”“Són vostès una amenaça, un perill per a l’autogovern de Catalunya” ha dit.

Finalment, Carrizosa li ha retret a Jordi Pujol “la instauració d’una autèntica dictadura blanca, un règim que menysprea als catalans que tenim el castellà com a llengua materna i que titlla de botifler a tot aquell que no comparteix la seva visió essencialista de Catalunya” ha explicat. “Amb els seus plantejaments polítics representen l’antítesi del parlamentarisme democràtic” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD