Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Sánchez sembla disposat a cedir a tots els seus xantatges degradant irremissiblement la qualitat democràtica d’Espanya”

by cscatalunya — 14 desembre 2022 @ 10:44
Comparte

La diputada Anna Grau pregunta al conseller de Salut perquè “s'han comprat 120.000 dosis menys de vacunes de la grip que la temporada passada”

Parlament de Catalunya, dimecres 14 de desembre de 2022. “Pedro Sánchez sembla disposat a cedir a tots i cadascun dels seus xantatges degradant irremissiblement la qualitat democràtica d’Espanya”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern. Carrizosa li ha retret al president català que vulgui “reinventar” el delicte de malversació. “El codi penal ja l’han apanyat per a major glòria de Junqueras” ha assegurat i ha manifestat que “no hi ha dret que, aprofitant-se de les ànsies de poder de Sánchez i amb la imprescindible col·laboració del PSC i de Illa degradin el codi penal per a rehabilitar a Junqueras”. Carrizosa ha criticat que “per a aconseguir els seus objectius polítics contraris a la convivència” exigeixen al president espanyol “que destrueixi les defenses que qualsevol democràcia té per a protegir-se dels qui pretenen fracturar-la”.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Anna Grau, ha preguntat al conseller de Salut, Manel Balcells, perquè “s’han comprat 120.000 dosis menys de vacunes de la grip que la temporada passada” en un moment de triple epidèmia per grip, covid i bronquiolitis. Grau ha explicat que la Generalitat “ha reduït substancialment la compra de vacunes de inmunogenecitat augmentada que són les més indicades per a la gent gran” i ha lamentat que Catalunya estigui pagant “vacunes més cares que a Galícia o Andalusia”. La diputada taronja ha alertat d’un possible “desabastiment” i que “se li estigui colant a la gent gran una vacuna que només val per a la població més jove”. Grau ha qüestionat els criteris “inescrutables i dubtosos” de la conselleria de Salut perquè “no sabem si prevalen criteris mèdics, empresarials o si estan relacionats amb un 3% de bata blanca”.

Volver a ACTUALIDAD