Actualitat

Arrimadas: “Sánchez segueix el full de ruta de Puigdemont, atacarà al Constitucional passi el que passi”

by cscatalunya — 18 desembre 2022 @ 14:02
Comparte

·La presidenta dels liberals i el president de Cs Cataluña, Carlos Carrizosa, han donat suport a l’alcaldable per Lleida, María Burrel, durant l'acte en el qual ha desglossat el seu projecte de ciutat per a 2023

Lleida, diumenge 18 de desembre de 2022.- “Demà tornarem a viure una jornada com en 2017, no sé què diran els jutges del Tribunal Constitucional, però sé què farà Sánchez, el mateix que Puigdemont i Junqueras el 2017, qüestionar-los i atacar-los passi el que passi”. Així s’ha pronunciat la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, durant l’acte que el partit ha realitzat aquest matí a l’auditori Enric Granados de Lleida al costat de la portaveu de la formació liberal a la ciutat, María Burrel, que ha presentat també el seu projecte de ciutat per a 2023, i el president dels liberals en el Parlament, Carlos Carrizosa. Arrimadas ha advertit de la deriva que està experimentat el Congrés dels Diputats “on estan fent el mateix que al Parlament durant el 2017”, però ha enviat un missatge de tranquil·litat als ciutadans “perquè igual que al Parlament vaig defensar Espanya i la democràcia, ho faré ara al Congrés, no hi ha cap altre partit que pugui fer-lo com nosaltres”.

La presidenta dels liberals a Espanya ha indicat que els motius que van originar el naixement de Cs “continuen vigents” perquè els perjudicis del separatisme “s’han estès com un corc a la resta d’Espanya” fins al punt que “em vaig sorprendre havent de dir a Batet el mateix que li vaig dir a Forcadell el 2017” perquè “el procés ha saltat del Parlament al Congrés i del Govern de la Generalitat al Govern”. En aquest sentit, Arrimadas ha carregat contra el “procediment antidemocràtic” que capitaneja Sánchez per a “beneficiar al separatisme” i atacar de la mateixa manera “a l’oposició i els jutges”. “No podem permetre que Sánchez arruïni Espanya com el separatisme ha arruïnat Catalunya”, ha sentenciat.

La líder dels liberals espanyols també s’ha referit al procés de refundació que està experimentat el partit per a assegurar que “sortirem units i més forts de l’assemblea” per a poder continuar sent la veu en el Congrés que “freni els abusos del govern i expliqui les reformes del país que necessitem”.

En un sentit similar s’ha expressat el president dels liberals al Parlament, Carlos Carrizosa, qui també ha destacat de quina manera Arrimadas “està defensant el respecte i la qualitat democràtica dels debats perquè no es passin corrons que vulnerin i destrossin el marc de convivència consensuat que és la Constitució i les lleis orgàniques”. “Inés està fent en el Congrés el mateix que va fer aquí en 2017” per a evitar la deterioració de l’estat de dret.

Tots dos líders han donat suport a la portaveu municipal a Lleida, María Burrel, durant l’acte en el qual ha presentat el seu projecte de “Lleidamorfosis” per a “transformar” la ciutat a fi d’aprofitar totes les seves possibilitats perquè sigui una referència a Catalunya i es converteixi un lloc en el qual tenir un projecte de vida a llarg termini, formar una familia, tenir oportunitats comercials i millorar la qualitat de vida. Durant la seva intervenció ha avançat algunes de les propostes que contempla per a dur a terme aquest canvi com són la recuperació del turó de Gardeny, la construcció d’un centre de tecnificació de natació, una pista d’atletisme semicoberta, una nova biblioteca i un nou teatre, apostar per un nou model d’oci familiar, la reconversió del centre històric i l’eliminació de les places de formigó per a naturalitzar aquests espais, l’aprofitament esportiu del Segre o el cubrimiento de la pista esportiva de La Bordeta, entre altres.

Volver a ACTUALIDAD