Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “El Tribunal Constitucional està també per a limitar la prepotència dels polítics”

by cscatalunya — 21 desembre 2022 @ 10:13
Comparte

La diputada Anna Grau retreu a la “Generalitat republicana” que negui la malversació

Parlament de Catalunya, dimecres 21 de desembre de 2022. “El Tribunal Constitucional (TC) està també per a limitar la prepotència dels polítics”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern, i li ha demanat que “recapacitin i homologuin les seves polítiques amb els paràmetres d’una democràcia liberal moderna”. Carrizosa ha defensat que “el ‘procés’ ha contaminat la vida pública del conjunt d’Espanya” i ha estat “un veritable fracàs per a Catalunya perquè no ha aportat ni millor autogovern, ni millor gestió, ni millors infraestructures”. Pel líder taronja, que “el govern d’Espanya estigui retorçant les lleis per a consumar l’assalt al poder judicial és un déjà vu del que van fer en aquest parlament fa 5 anys”. Carrizosa ha recordat també que en la cambra catalana “s’ha aplaudit a investigats per terrorisme, s’ha titllat de repressió a les actuacions judicials contra un govern prepotent que es va saltar les lleis, han menyspreat i assetjat al poder judicial”, però “han aplaudit les decisions judicials quan han absolt alguns de vostès” ha assegurat.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Anna Grau, li ha retret a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que la “Generalitat republicana” negui la malversació. “No serà que el que pretenen és que només pugui malversar qui vostès vulguin i quan vostès diguin” li ha dit. Grau ha criticat que ERC “promogui canvis penals” que “trauran de la presó o impediran que entrin els anomenats ‘represaliats de l’1-O’”, així com els encausats del 3%, o els condemnats pels ERE. La diputada taronja també s’ha referit a les presumptes “irregularitats i investigacions judicials” en les subvencions per valor de 308.000 euros a les entitats Igman i Catmon controlades pel diputat de Junts, Francesc de Dalmases.

Volver a ACTUALIDAD