Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Ha tornat a avergonyir-nos a la cimera hispano-francesa”

by cscatalunya — 25 gener 2023 @ 10:16
Comparte

El portaveu de CS, Martín Blanco, exigeix al conseller d'Interior “accions legals” contra l'exvicepresident del Parlament per “assenyalar públicament” a un mosso d’esquadra

Parlament de Catalunya, dimecres 25 de gener de 2023. “Mentre sigui president de la Generalitat respecti el seu càrrec” perquè “ha tornat a avergonyir-nos a la cimera hispano-francesa” celebrada a Barcelona. Així li ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern. Carrizosa li ha retret al president català “la seva indiferència als objectius de la cimera que són positius” per a les relacions d’Espanya amb França i per a Catalunya i també la seva “falta de lideratge” davant el seu partit que es va manifestar en contra de la cimera. El líder taronja l’ha criticat per donar una “nefasta imatge internacional de Catalunya” i per la seva “hispanofòbia”. “Des que van iniciar el seu pla rupturista no han fet més que deteriorar la convivència i la imatge de Catalunya i d’Espanya” ha assegurat. El president taronja s’ha mostrat satisfet de que la cimera se celebrés a Barcelona perquè “ens promociona” i ha lamentat que Aragonès “desaprofités aquesta oportunitat”. Carrizosa ha constatat que “la política d’acontentament de Sánchez no funciona amb qui ni tan sols estima ni respecta la institució que representa”.

Per la seva banda, el portaveu de CS, Nacho Martín Blanco, ha exigit al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, “accions legals” contra l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, per “assenyalar públicament” en un tuit a un mosso d’esquadra per la seva actuació durant les manifestacions contra la cimera hispano-francesa. Martín Blanco li ha recordat al conseller “la seva obligació de defensar públicament” als cossos i forces de seguretat, especialment davant “polítics populistes i extremistes” que “degraden la imatge” de la policia catalana. El diputat taronja ha assegurat que és un fet “inadmissible” i “impropi d’una democràcia”.

Volver a ACTUALIDAD