Actualitat

Grau al conseller de Salut: “Estan retallant en la prevenció de les infeccions respiratòries que són un greu perill per a la població”

by cscatalunya — 26 gener 2023 @ 12:15
Comparte

La diputada de Cs demana la “recentralització de les competències sanitàries” per falta de “transparència i desconfiança” en el Govern

Parlament de Catalunya, dijous 26 de gener de 2023. “Estan retallant i dedicant pocs diners a la prevenció de les infeccions respiratòries que són un greu perill per a la població”. Així li ho ha dit la diputada de CS, Anna Grau, al conseller de Salut, Manel Balcells, en la seva defensa de la moció sobre la campanya de vacunació contra la grip que ha estat rebutjada en el ple del Parlament. Grau ha demanat explicacions sobre “el criteri pel qual en la campanya de vacunació de la grip 2021-2022 es van adquirir 720.000 dosis de vacunes antigripals d’immunogenicitat augmentada” que estan recomanades per a majors de 65 anys, mentre que “en la campanya posterior només van ser 450.000 dosis”. La diputada taronja també ha qüestionat que “el lot de preu unitari de vacunes antigripals de 25 euros passés de 70.000 dosis a les 200.000 mil”.

La diputada de CS ha demanat la “recentralització de les competències sanitàries” per falta de “transparència i desconfiança” en el Govern perquè, com ha apuntat Grau, “no s’explica res i no s’entén res”. Grau ha volgut destacar que “la salut de les persones és un tema molt seriós”.

Volver a ACTUALIDAD