Actualitat

Cs exigeix la compareixença del conseller d’Universitats per supeditar el finançament de les universitats públiques a que el 80% de les classes s’imparteixin en català

by cscatalunya — 2 febrer 2023 @ 11:33
Comparte

El portaveu de CS al Parlament, Martín Blanco, denuncia que és “un atropellament que atenta directament contra la llibertat de càtedra”

Parlament de Catalunya, dijous 2 de febrer de 2023. El grup parlamentari de Ciutadans (CS) ha demanat la compareixença del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, després de donar-se a conèixer que la “la Generalitat supedita el finançament de les universitats públiques a l’exigència de complir amb el requisit de que el 80% de les classes s’imparteixi en català”. La petició arriba després que s’hagi publicat en premsa que la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) va enviar un correu electrònic als professors demanant que informessin de la llengua que utilitzen a les seves classes perquè, segons la direcció del centre, el pressupost rebut pel govern català està relacionat amb l’idioma i el compromís d’augmentar el català a un 80%.

El portaveu de CS en el Parlament, Nacho Martín Blanco, ha assegurat que és “un atropellament que atenta directament contra la llibertat de càtedra i suposa una ingerència en l’autonomia universitària”. “És propi d’un sistema totalitari” ha manifestat. Per això, el diputat taronja ha demanat que el conseller Nadal doni explicacions en seu parlamentària d’aquesta “coacció a les universitats pública catalanes”. “Aquesta política lingüística excloent i sectària perjudica enormement el nostre sistema universitari” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD