Actualitat

Martín Blanco a Serret: “Catalunya no és un territori amb opressió colonial, ni opressió militar, ni es vulneren els drets humans pel fet de ser catalans”

by cscatalunya — 6 febrer 2023 @ 11:33
Comparte

El diputat de Cs critica la inconstitucionalitat de bona part de les partides destinades a Acció Exterior en els pressupostos de la Generalitat per al 2023

Parlament de Catalunya, dilluns 6 de febrer de 2023. “Catalunya no és un territori amb opressió colonial, ni opressió militar, ni es vulneren els drets humans pel fet de ser catalans”. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (CS), Nacho Martín Blanco, a la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, després de la presentació dels pressupostos del Departament per al 2023. Martín Blanco ha recordat que “ni el Quebec ni Catalunya tenen dret a l’autodeterminació” i ha lamentat l’acord sobre pressupostos entre ERC i PSC perquè demostra la condescendència dels socialistes amb ERC”. El diputat liberal li ha retret a Serret que el Govern hagi “creat un conflicte amb la resta d’Espanya”, quan “haurien de governar amb responsabilitat”. “La Generalitat de Catalunya és part de l’Estat i haurien d’actuar amb lleialtat amb la resta d’Espanya” ha manifestat Martín Blanco.

El diputat de Cs també ha criticat la inconstitucionalitat de bona part de les partides destinades a Acció Exterior en els comptes de la Generalitat per al 2023. Martín Blanco ha defensat que el Departament hauria d’“explicar al món que Catalunya té un teixit empresarial i cultural important”, que “les empreses són fonamentals per l’economia espanyola” i que no només “té una llengua que és la catalana, sinó també la llengua espanyola”“No és un bon missatge anar pel món dient que a Catalunya hi ha un conflicte polític si volem atraure inversió i ser un soci europeu fiable” ha assegurat. El diputat taronja ha explicat que “no es dona sensació de fiabilitat a la resta de socis de la UE quan es fa un discurs menyspreatiu amb la resta d’Espanya”.

Volver a ACTUALIDAD