Actualitat

CS anuncia que la UE investigarà l’incompliment del 25% d’hores lectives en castellà a les aules catalanes

by cscatalunya — 8 febrer 2023 @ 12:29
Comparte

La diputada Anna Grau critica que el PSC “no hagi fet res” i que “voti a Aragonès uns pressupostos més hispanòfobs”

Parlament de Catalunya, dimecres 8 de febrer de 2023. Ciutadans ha anunciat que la Comissió Europea investigarà el “descarat i clamorós incompliment” de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que exigeix el 25% d’hores lectives en castellà a les aules catalanes, després de la petició d’empara de Jordi López, un pare afectat per aquest incompliment. Després d’interpel·lar al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, sobre aquesta qüestió al ple, la diputada taronja, Anna Grau, ha criticat la “parsimònia del govern català i dels seus socis tant a Barcelona com a Madrid” i s’ha mostrat satisfeta de que “el parlament europeu s’ho hagi pres seriosament”. Grau ha explicat que l’eurodiputada de CS, Maite Pagazaurtundúa, també ha rebut el compromís de la vicepresidenta de la comissió europea, Vera Jourova, per a analitzar aquesta qüestió.

La diputada taronja ha criticat que el PSC “no hagi fet res” per a complir la sentència del TSJC i que a més “li hagi votat a Aragonès uns pressupostos més hispanòfobs amb més partides per a entitats que promouen la persecució del castellà a les aules”. Grau ha manifestat que “no són només fredes lleis i decrets” sinó que “són persones, famílies afectades i pares que pateixen pels seus fills”.

Per la seva banda, Jordi López ha explicat que va decidir demanar empara a la Comissió Europea després de que “Gonzàlez-Cambray digués a principi de curs que eliminaria les mesures cautelars i que no respectaria les sentències judicials”. López ha assegurat que “volem que els nostres fills estudiïn en català, però també en l’idioma del nostre país que és Espanya”. S’ha mostrat satisfet “que Europa vetlli pels nostres drets ja que el govern d’Espanya i el de la Generalitat” no respecten les decisions judicials.

Volver a ACTUALIDAD