Actualitat

Carrizosa insta a la delegada del Govern a Catalunya a iniciar accions legals contra l’incompliment de la llei de banderes als ajuntaments catalans

by cscatalunya — 15 febrer 2023 @ 09:46
Comparte

El president de CS a Catalunya critica que “molts ajuntaments on es menyspreen els nostres símbols estan governats pel PSC”

Parlament de Catalunya, dimecres 15 de febrer de 2023. El president de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha instat a la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, a iniciar accions legals contra l’incompliment de la llei de banderes en la majoria d’ajuntaments catalans. En una carta enviada a Gay, Carrizosa ha alertat de que només el 14% dels municipis de Catalunya compleixen amb la Llei 39/1981 que regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes. El líder taronja ha denunciat que “s’ha normalitzat l’incompliment de la llei, i el pitjor no és que els partits separatistes la menyspreïn sinó sobretot que el govern d’Espanya no la defensi”. Per a Carrizosa, “l’absència de la bandera d’Espanya en la immensa majoria dels ajuntaments catalans és el fidel reflex del menyspreu dels nacionalistes pel pluralisme de la societat catalana i per la neutralitat de les institucions” quan “no són de la seva propietat, sinó del conjunt dels ciutadans”. El líder de CS ha assegurat que en aquests ajuntaments hi ha “propaganda partidista i banderes separatistes que no representen al conjunt dels ciutadans”.

El president de CS ha criticat que “molts ajuntaments on es menyspreen els nostres símbols estan governats pel PSC, la qual cosa és una vergonya” ha dit. “El govern no pot continuar sent còmplice d’aquesta situació” ha assegurat Carrizosa i li ha demanat a la delegada del Govern que “assumeixi les seves responsabilitats” recordant-li el seu “compromís amb la Constitució”. “No ens cansarem d’exigir la neutralitat de les institucions” ha sentenciat el líder taronja.

 

Volver a ACTUALIDAD