Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Deixi de malbaratar els diners dels catalans en la seva propaganda antiespanyola i anticatalana, i dediqui’s als problemes reals dels ciutadans de Catalunya”

by cscatalunya — 9 març 2023 @ 10:18
Comparte

La diputada Grau planteja la dimissió del conseller d’Educació per la “fallada dels protocols antibullying” en el cas del suïcidi de les nenes de Sallent

Parlament de Catalunya, dijous 9 de març de 2023. “Deixi de malbaratar els diners dels catalans en la seva propaganda antiespanyola i anticatalana, i dediqui’s als problemes reals dels ciutadans de Catalunya”. Així li ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern davant el pròxim viatge del president català a Sud-amèrica que “ens costarà un ull de la cara a tots els contribuents catalans”. Carrizosa li ha retret que la seva agenda estigui centrada en “actes relacionats amb la memòria històrica” per a “continuar alimentant la seva hispanofòbia passada de moda equiparant Catalunya amb una colònia i mentint sobre la història i el paper d’Espanya en el món”. El líder de CS a Catalunya ha assegurat que Aragonès presideix “un govern contraproduent pels interessos materials de Catalunya” que “perjudica sobretot a Catalunya, a les nostres empreses i als nostres interessos comercials”. Per a Carrizosa, és “sospitós i vergonyós” que “ni el PSC ni el govern de Sánchez facin res perquè els seus viatges s’ajustin a les competències de la Generalitat en matèria d’Acció Exterior i no perjudiquin la nostra imatge internacional”.

D’altra banda, la diputada de CS, Anna Grau, ha plantejat la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per la “fallada dels protocols antibullying” després del suïcidi de dues nenes a Sallent. Grau ha recordat el cas de Kira López i el “desafecció, menyspreu i zero empatia” amb què la Generalitat va tractar a la família. La diputada taronja ha lamentat que “tots els intents majorment liderats per Ciutadans per a tenir mecanismes efectius de prevenció i detecció de l’assetjament escolar s’han estavellat contra la covardia d’uns i la falta d’interès dels altres”. “Em regira l’estómac la seva parsimònia i que no doni la cara” li ha retret Grau i ha criticat que Gonzàlez-Cambray “no hagi demanat perdó per tot el que ha fallat en aquest cas” i que no sortís en persona, sinó que enviés a la portaveu del Govern a comparèixer. “No ha pensat ni per un minut a dimitir?” ha qüestionat la diputada liberal.

 

Volver a ACTUALIDAD