Actualitat

Martín Blanco a Aragonès: “No són els pressupostos que necessita Catalunya, són els que necessita vostè per perpetuar-se en el Govern”

by cscatalunya — 10 març 2023 @ 12:00
Comparte

El portaveu de CS assegura que hi ha una “despesa supèrflua de 1.200 milions d’euros” que es podria destinar a crear “una Catalunya liberal i fora de pulsions intervencionistes”

Parlament de Catalunya, divendres 10 de març de 2023. “No són els pressupostos que necessita Catalunya, són els que necessita vostè per perpetuar-se en el Govern”. Així li ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (CS), Nacho Martín Blanco, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el debat previ a la votació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Martín Blanco ha manifestat que el “nou tripartit” format per ERC, PSC i Comuns té “reminiscències” dels dos tripartits del 2003 al 2010 que van ser “calamitosos per la vida econòmica de la nostra societat”. El diputat taronja ha criticat la “despesa faraònica” en matèria exterior i en organismes com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) o la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Martín Blanco ha puntualitzat que “es diu que són uns pressupostos expansius” però “que hi hagi més despesa, no vol dir més sensibilitat social” ha manifestat perquè, de fet, aquests comptes són “més restrictius en drets”.

El portaveu de CS ha assegurat que hi ha una “despesa supèrflua de 1.200 milions d’euros” que es podria destinar a crear “una Catalunya liberal i fora de pulsions intervencionistes”. Martín Blanco ha defensat propostes en educació com la eliminació dels barracons, la gratuïtat dels llibres de text i la investigació universitària; en drets socials com la creació d’un fons d’emancipació juvenil i centres de dia i d’assistència domiciliaria per a persones dependents; i en salut com un fons d’atenció de la salut mental i de prevenció del suïcidi, la eliminació de llistes d’espera i la construcció de centres sociosanitaris per a malalts d’ELA, entre d’altres.

Finalment, el diputat taronja ha denunciat el “biaix ideològic” dels pressupostos perquè són “contraris a la llibertat d’empresa”. Martín Blanco ha criticat aquest “discurs anti-empresarial” i ha defensat la “cooperació de l’àmbit públic i del privat” per una “societat més equilibrada i cohesionada”. “Esperem que en els propers mesos hi hagi punts d’entesa” ha afegit el portaveu liberal i ha sentenciat que cal “redreçar el rumb que té Catalunya per tornar a ser capdavanters i avantguarda econòmica d’Espanya”.

Volver a ACTUALIDAD