Actualitat

Ciutadans demana la supressió dels beneficis econòmics pels expresidents del Parlament, els expresidents de la Generalitat i els del Cap de l’Oposició

by cscatalunya — 13 març 2023 @ 16:22
Comparte

· El partit taronja recorda que tant Arrimadas com Carrizosa van renunciar com a caps de l'oposició “al cobrament dels complements econòmics que les normes del Parlament van instaurar a mida d'Artur Mas"

Parlament de Catalunya, dilluns 13 de març de 2023. El grup parlamentari de Ciutadans (CS) ha registrat una Proposició de Llei per a derogar les assignacions temporals i pensions als presidents del Parlament, en cessar el seu càrrec, i als seus familiars, als expresidents de la Generalitat, així com als exconsellers del Govern. El president de CS al Parlament, Carlos Carrizosa, ha celebrat “que el PSC hagi rectificat i que estigui disposat a eliminar aquests beneficis” i s’ha compromès a facilitar la tramitació per ser “una antiga reivindicació de CS”. “Aquest canvi de postura del PSC i sembla que, d’ERC, segurament està motivat per la polèmica que se suscitaria si l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, reclamés el cobrament de sous i pensions actualment previstos en la llei, malgrat el seu processament per delictes de corrupció” ha explicat Carrizosa.

El president de CS a Catalunya ha recordat a més que tant Inés Arrimadas com ell mateix van renunciar en el seu moment, quan ostentaven el càrrec de Cap de l’Oposició, “al cobrament dels complements econòmics que les normes del Parlament van instaurar a mida d’Artur Mas i que manquen de sentit en un parlament autonòmic”. Per això, el líder taronja ha anunciat la seva voluntat d’aprofitar el consens per a “proposar igualment la derogació dels beneficis econòmics que perceben els expresidents de la Generalitat i també l’actual Cap de l’Oposició”. Carrizosa s’ha mostrat confiat en que la resta de grups parlamentaris donaran suport a la supressió de beneficis pels expresidents de la cambra catalana, els expresidents de la Generalitat i els seus familiars, els exconsellers i pel Cap de l’Oposició “com ve reivindicant CS des de maig de 2020, quan va registrar al Parlament una proposició de llei en aquest sentit”.

El text taronja registrat que sol·licita que aquesta proposició de llei sigui tramitada en lectura única argumenta que les lleis actuals estan pensades “per a afavorir a persones concretes” a les quals “se’ls regalaven unes retribucions econòmiques extraordinàries que no tenien cap justificació ja que no s’obtenia a canvi d’elles cap contraprestació” i afegeix que “el comportament personal d’alguns dels qui estan actualment rebent-les està als antípodes de la dignitat i la correcció corresponents a les funcions exercides”. Finalment, la proposta apunta a que “només han servit per a regalar a determinades persones recursos públics a canvi de res i per a enaltir-les en el marc d’una política de pompa i ostentació absolutament estèril i apartada de les conviccions democràtiques del servei honest a la cosa pública”.

Volver a ACTUALIDAD