Actualitat

CS aconsegueix que el Parlament aprovi mesures per a evitar la degradació del centre històric de Lleida i combatre la inseguretat

by cscatalunya — 15 març 2023 @ 15:24
Comparte

· El diputat liberal Matías Alonso ha retret a ERC i PSC que hagin evitat incloure en els pressupostos de la Generalitat la construcció d'una comissaria al centre històric

Parlament de Catalunya, dimecres 15 de març de 2023.- Ciutadans (CS) ha aconseguit que la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya aprovi aquesta tarda un paquet de mesures per a evitar la degradació del centre històric de Lleida i combatre la inseguretat a la ciutat. Per aconseguir-ho, els liberals han proposat dissenyar i executar un dispositiu específic per a garantir la seguretat pública al centre històric de Lleida, evitar el top manta i perseguir les màfies que el controlen, erradicar el tràfic de drogues i controlar la prostitució. La proposta de resolució, defensada pel diputat liberal Matías Alonso, ha comptat amb els 11 vots favorables de CS, PSC, Vox, Junts i el grup mixt; la Cup i Comuns hi han votat en contra (2) i Erc (4) s’ha abstingut.

Durant la seva intervenció, Alonso ha recordat que Lleida ocupa el 5è lloc en l’índex d’inseguretat de tota Espanya, “una inseguretat que ha anat empitjorant al llarg del temps per diverses causes” i contra la qual ni el govern de la Generalitat ni el govern municipal han actuat més enllà “de col·locar una patrulla fixa i recurrent a la plaça dels top manta”. És més, Alonso ha exemplificat de quina manera s’ha empitjorat la inseguretat en aquesta zona: “hem vist un apunyalament i un tiroteig, la inseguretat és una mica més que una sensació”.

D’altra banda, el diputat liberal ha retret a ERC i PSC la seva oposició a construir una comissaria al centre històric de Lleida, una cosa que va ser anunciada pel conseller d’Interior però que els pressupostos de la Generalitat no contemplen. “Fins i tot van rebutjar l’esmena específica proposada per CS i que demanava que els pressupostos contemplessin la construcció d’aquesta comissaria”.

Volver a ACTUALIDAD