Actualitat

CS aconsegueix que el Parlament impulsi la creació de la Regió Policial Girona Nord que inclourà tota la comarca de l’Alt Empordà

by cscatalunya — 15 març 2023 @ 15:27
Comparte

· Actualment, els Mossos d’Esquadra s’articulen en 9 regions policials i la de Girona és la única demarcació que només en compta amb una i té centralitzades totes les unitats especials

Parlament de Catalunya, dimecres 15 de març de 2023.- Ciutadans (CS) ha aconseguit que la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya impulsi aquesta tarda la creació de la Regió Policial Girona Nord la qual, com a mínim, inclourà tota la comarca de l’Alt Empordà. Així mateix, també ha aconseguit que s’aprovi l’augment i el reforç de les plantilles de Mossos d’Esquadra de les comissaries de Figueres i Roses. La proposta de resolució parlamentària ha sigut defensada pel diputat liberal, Matías Alonso, qui ha remarcat la necessitat de crear aquesta regió tant per la situació geogràfica de l’Alt Empordà com per les seves característiques particulars doncs “és el punt fronterer més transitat entre Espanya i la resta d’Europa i és la comarca amb el major nombre de municipis de tota Catalunya”.

Alonso ha indicat que la creació d’aquesta nova regió policial permetrà reequilibrar els Mossos d’Esquadra a tota la província i millorar-ne la seguretat perquè es reforçaran les comissaries de Figueres, Roses, La Jonquera, l’Escala i Portbou “i hi haurà presència continuada i permanent de cossos especials com ARRO o unitats d’investigació i policia administrativa”. A més, el diputat liberal ha remarcat que es tracta d’una “necessitat constatada en el mateix territori que les pròpies administracions públiques del territori demanen”.

En l’actualitat, el Mossos d’Esquadra s’articulen en 9 regions policials: Girona, Ponent, Pirineu Occidental, Central, Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud i Metropolitana Barcelona. La província de Girona és l’única demarcació catalana que compta amb una única Regió Policial, centralitzant totes les unitats especialitzades a la ciutat de Girona.

Volver a ACTUALIDAD