Actualitat

Ciutadans defensa la neutralitat de les universitats públiques catalanes

by cscatalunya — 23 març 2023 @ 10:27
Comparte

El portaveu de CS, Martín Blanco, denuncia la “simbologia nacionalista”, “els atacs a alumnes constitucionalistes” i “el pronunciament polític dels claustres universitaris”

Parlament de Catalunya, dijous 23 de març de 2023. El grup parlamentari de Ciutadans (CS) ha defensat la neutralitat de les universitats públiques catalanes en una moció presentada en el ple del Parlament. El portaveu de CS, Nacho Martín Blanco, ha assegurat que en els centres universitaris ha de prevaler el “pluralisme ideològic i polític” i la “llibertat d’expressió i de càtedra” i ha criticat que els claustres universitaris es pronunciïn políticament com va ocórrer amb la sentència del ‘procés’ dictada pel Tribunal Suprem.

El portaveu taronja ha denunciat “la presència aclaparadora de simbologia nacionalista” en els centres universitaris, “els atacs i agressions a alumnes de pensament constitucionalista i discrepant del pensament únic i oficial” del Govern, com els que han patit l’associació estudiantil S’ha Acabat, i “el pronunciament polític en pro de la causa nacionalista dels claustres universitaris”. Per a Martín Blanco aquests tres elements “degraden la qualitat de la vida universitària” i, per tant, “la qualitat democràtica de les nostres institucions”.

Volver a ACTUALIDAD