Actualitat

Martín Blanco: “Borràs no pot continuar ni un minut més com a diputada del Parlament de Catalunya”

by cscatalunya — 18 abril 2023 @ 11:38
Comparte

El portaveu de CS reivindica que Sant Jordi sigui “la festa de tots els catalans” i no una diada “excloent i sectària”

Parlament de Catalunya, dimarts 18 d’abril de 2023. “Borràs no pot continuar ni un minut més com a diputada del Parlament de Catalunya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (CS), Nacho Martín Blanco, en roda de premsa després que la Mesa de la cambra catalana hagi decidit presentar al·legacions a la Junta Electoral Central (JEC) perquè no se li retiri l’acta a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs. “Borràs ha d’abandonar el seu escó immediatament” perquè “la JEC ha estat clara” ha explicat el diputat taronja. Martín Blanco ha lamentat que a “Catalunya segueixi la ficció i l’esperpent que es presentin al·legacions en lloc d’assumir la realitat i l’estat de dret” i ha advertit que la “situació d’interinitat” no beneficia al Parlament.

Martín Blanco també s’ha mostrat favorable a la petició de reconsideració de Vox contra la proposició de llei d’ERC i la CUP per “suposadament limitar els discursos d’odi” en el Parlament. El diputat de CS ha criticat que “aquells grups polítics que tenen a les seves files representants que han tingut declaracions obertament xenòfobes i racistes” com Junts, ERC o la CUP siguin els que estableixin “el que és la moderació i el que és correcte”.

Finalment, el portaveu taronja ha reivindicat que Sant Jordi sigui “la festa de tots els catalans”, el “dia de la nostra comunitat autònoma” i no una diada “excloent i sectària” que és “grapejada pels nacionalistes”. Martín Blanco li ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, el seu discurs durant la presentació dels actes del Govern per l’11-S perquè va defensar que “per integrar-se a Catalunya cal parlar en català”, quan, segons el diputat liberal, Aragonès hauria d’assumir que “Catalunya és plural, diversa i bilingüe”.

Volver a ACTUALIDAD