Actualitat

CS aconsegueix que el Parlament insti al Govern a elaborar un mapa de serveis socials i un llibre blanc per atendre a la vellesa i a la dependència

by cscatalunya — 20 abril 2023 @ 12:12
Comparte

El diputat taronja, Joan Garcia, defensa a “totes les famílies, en plural” perquè son un “motor social”

Parlament de Catalunya, jueves 20 de abril de 2023. El grup parlamentari de Ciutadans (CS) ha aconseguit que el Parlament insti al Govern a elaborar un mapa de serveis socials i un llibre blanc per atendre a la vellesa i a la dependència després que s’hagi aprovat la majoria de punts de la moció  subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre el suport a les famílies. El diputat de CS, Joan Garcia, ha explicat que la proposta taronja demana la creació d’un “mapa territorial de serveis socials” basat en la “col·laboració publico-privada” i un canvi en el model d’atenció ciutadana per “deixar la cita prèvia i tornar a la presencialitat”. A més, s’insta al govern espanyol a que impulsi la llei de l’ELA que preveu “reconèixer la incapacitat permanent dels malalts des del moment del diagnòstic”. Finalment, la moció de CS exigeix que s’elabori un “auditoria general sobre els serveis socials disponibles” per poder ordenar-los i un “llibre blanc” per planificar en els propers 10 anys.

Joan Garcia, ha defensat a “totes les famílies, en plural” perquè son un “motor social”. “Com a liberals, tenim com a principi bàsic la llibertat individual i només pot estar acompanyada de llibertat d’oportunitats” ha dit. Garcia ha explicat que el principal problema es la “conciliació” que afecta a la classe mitjana i ha considerat que el sistema actual d’atenció a la gent gran no està funcionant perquè “no hi hagut polítiques correctes en els darrers anys”

Volver a ACTUALIDAD