Actualitat

La JEC acusa a Aragonès de “vulnerar el seu deure de neutralitat” en el seu anunci de l’‘acord de claredat’ després d’una denúncia de CS

by cscatalunya — 20 abril 2023 @ 09:27
Comparte

El president de CS, Carlos Carrizosa, lamenta que s'hagin “normalitzat conductes de governants absolutament anòmales en termes democràtics”

Parlament de Catalunya, dijous 20 d’abril de 2023. Després d’una denúncia de Ciutadans (CS), la Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la retirada dels suports institucionals de les seves declaracions sobre el ‘acord de claredat’ del passat 11 d’abril des de la sala de premsa de la Generalitat. La JEC ha considerat que el president català va vulnerar el seu “deure de neutralitat” que “els poders públics estan obligats a respectar durant el procés electoral”. L’òrgan electoral ha valorat que Aragonès “va prendre una posició partidista que no només és susceptible de beneficiar a determinades formacions polítiques, sinó que s’alinea al costat de les pretensions d’un grup de ciutadans amb inevitable exclusió de la resta”, segons explica el text de la JEC.

El president de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha celebrat que la JEC hagi donat una vegada més la raó a la formació liberal, perquè “per desgràcia, a Catalunya, s’han normalitzat conductes de governants absolutament anòmales en termes democràtics”. Carrizosa ha recordat que abans d’Aragonès, el seu antecessor, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, també “va vulnerar el principi de neutralitat”. “Els nacionalistes mai han distingit entre els seus interessos partidistes i l’interès general i sempre han pretès imposar les seves idees al conjunt dels catalans com una mena d’ideologia oficial pròpia d’un estat totalitari” ha assegurat el líder taronja i ha destacat la importància de que “la JEC ens hagi donat la raó” perquè “constata de nou la vigència de l’estat de dret al nostre país”. “CS no deixarà de donar la batalla de la neutralitat institucional que és fonamental per a la democràcia i la llibertat a Catalunya” ha sentenciat el president liberal.

Volver a ACTUALIDAD