Actualitat

Alonso: “TV3 està fent de la xenofòbia, la barroeria i el fals humor els seus principals signes d’identitat”

by cscatalunya — 28 abril 2023 @ 11:29
Comparte

El diputat de CS exigeix la retirada immediata de la web de la CCMA dels vídeos que ofenen a part de la població catalana

Parlament de Catalunya, divendres 28 d’abril de 2023. “TV3 està fent de la xenofòbia, la barroeria i el fals humor els seus principals signes d’identitat”. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (CS), Matías Alonso, al director de la televisió pública catalana, Sigfrid Gras, en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Alonso li ha retret que TV3 ataqui “de forma gratuïta les creences i els sentiments religiosos d’una part important de la societat” amb la paròdia de la Virgen del Rocío en el programa ‘Està passant’, “un gag suposadament humorístic que no és més que una expressió grollera de la xenofòbia dels seus autors” ha assegurat. El diputat taronja ha denunciat l’“atac a la cultura andalusa” i específicament “als andalusos que viuen a Catalunya i que amb els seus impostos paguen una televisió que és de tots”. “Demanin disculpes d’una vegada i retirin ja aquest gag caspós de la web de la CCMA” li ha demanat Alonso al director de TV3.

El diputat de CS també ha exigit la retirada immediata dels vídeos que ofenen a la comunitat gitana, com el que es va emetre en el programa ‘BricoHeroes’ on “escudant-se en un fals humor fan escarni contra el poble gitano”“No val tot en la llibertat d’expressió i l’humor” ha assegurat Alonso, especialment l’atac a “col·lectius que no poden defensar-se i que ja estan estigmatitzats en excés”. “Molts consideren que estan al servei del supremacisme identitari que sembla sentir-se còmode amb aquests rampells xenòfobs” ha sentenciat el diputat liberal.

 

Volver a ACTUALIDAD