Actualitat

Arrimadas: “El que està dient el Govern als joves d’aquest país és que tindran més protecció i més ajudes si okupen un habitatge”

by cscatalunya — 29 abril 2023 @ 11:12
Comparte

· L’alcaldable de Santa Coloma de Gramenet, Dimas Gragera, assegura que “el cortijo que dirigeix Santa Coloma està espantat i desde Ciutadans anirem barri a barri”

Santa Coloma de Gramenet, divendres 28 d’abril de 2023.- “En aquest país es protegeix més el delinqüent que el currante, i el que està dient el Govern als joves és que el més fàcil que poden fer és okupar il·legalment un habitatge perquè tindran més protecció i més ajudes si són okupes que si són joves que únicament volen accedir a un habitatge”. D’aquesta manera ha valorat la portaveu de Ciutadans (CS) al Congrés, Inés Arrimadas, la recentment aprovada llei d’habitatge que “l’únic dret nou que implanta és el dret a okupar, i per això nosaltres ens hi oposem frontalment”. Ho ha dit durant l’acte de presentació de la candidatura de CS a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, que encapçala Dimas Gragera, i que s’ha celebrat aquesta tarda a Torre Balldovina.

La portaveu dels liberals ha lamentat que aquesta nova llei d’habitatge “ajuda més als delinqüents que als currantes i en aquest sentit ha volgut posar en relleu el fet que si els okupes que estan dins d’un habitatge que no és de la seva propietat “guanyen menys de 1.800 euros se’ls considerarà com a persones vulnerables, però qualsevol espanyol que cobri 1.800 euros estigui vostè segur que s’ha quedat fora de qualsevol ajuda del Govern d’Espanya”. A més, Arrimadas ha indicat que aquesta nova llei penalitza “les famílies que han estalviat i han comprat un pis per a posar-lo en lloguer perquè són els que hauran d’assumir l’haver de donar un habitatge als okupes” i això suposa “una privatització per part del Govern dels serveis socials perquè estan derivant a les famílies espanyoles la responsabilitat de donar un habitatge assequible”.

D’altra banda, Arrimadas ha indicat que “Santa Coloma no pot ser ni el cortijo de Parlón ni el passatemps de Rufián” i ha defensat la candidatura que encapçala Gragera al capdavant de CS perquè la formació taronja “continua sent l’únic partit de centre liberal a Espanya i serà decisiu en molts llocs”.

Gragera també s’ha referit al “coritjo” de l’actual govern municipal per a indicar que “està espantat” perquè, entre altres coses, el projecte de CS “va més enllà de les sigles, és la candidatura dels barris i és la candidatura 100% de gent de Santa Coloma”. De fet, l’alcaldable liberal ha centrat el seu missatge en els barris de la ciutat per a significar que seran no sols els autèntics protagonistes de la campanya electoral sinó el motor del canvi en Santa Coloma i els primers que notaran les polítiques de millora que únicament porta CS.

Volver a ACTUALIDAD