Actualitat

Carrizosa: “Que un ajuntament tingui una llista de catalans bons i d’altres dolents, d’uns amics i altres enemics, és il·legal”

by cscatalunya — 22 maig 2023 @ 17:43
Comparte

L'alcaldable de Badia del Vallès, Amalia Frutos, reivindica la construcció d'una residència per a les persones grans

Badia del Vallès, dilluns 22 de maig de 2023. “Que un ajuntament tingui una llista de catalans bons i d’altres dolents, d’uns amics i altres enemics, és il·legal”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, en una visita a Badia del Vallès al costat de la candidata de CS, Amalia Frutos, després de conèixer-se que 11 municipis independentistes catalans admeten que els seus veïns s’identifiquin amb el carnet del Consell de la República que lidera Carles Puigdemont, tal com publica La Razón. Carrizosa ha assegurat que aquests municipis “estan vulnerant la llei” permetent que hi hagi persones que s’identifiquin amb “el carnet del club de fans d’algú”.

El líder taronja ha enviat una carta al delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, per a “que requereixi als ajuntaments perquè deixin de cometre la il·legalitat”. Carrizosa ha explicat que a més la seva formació denunciarà a aquests municipis per “vulneració de la Llei Orgànica de Protecció de Dades” perquè “no es poden fer llistes públiques per afinitats polítiques”. “Això condueix a la segregació entre catalans, a la distinció i a l’atorgament de serveis públics a persones pel color de les seves idees polítiques” ha manifestat.

Per la seva banda, la candidata de CS a l’ajuntament de Badia del Vallès, Amalia Frutos, ha reivindicat una residència per a “totes les persones grans del municipi” on dels 13.000 habitants, prop de 3.000 són majors de 65 anys. Fruitos ha proposat que l’edifici de l’antic col·legi, inutilitzat des de fa 20 anys, pugui aprofitar-se per a crear un centre per a la tercera edat per a un centenar de veïns. Carrizosa ha recordat que CS va presentar una moció en el Parlament de Catalunya que va ser aprovada i que ara l’ajuntament ha de presentar el projecte.

 

Volver a ACTUALIDAD