Actualitat

Carrizosa: “Anna Erra va voler tirar a Ciutadans de Vic i ara vol silenciar-nos en el Parlament, però no ens callarem davant una ultra”

by cscatalunya — 9 juny 2023 @ 12:54
Comparte

· El president dels liberals catalans indica que “és un pas més en la degradació institucional” i recorda que un jutjat ja la va condemnar per vulnerar el dret fonamental a la llibertat ideològica

Parlament de Catalunya, divendres 9 de juny de 2023.- “La Sra. Anna Erra avui ha tornat a fer una alcaldada al Parlament, ens ha privat de l’ús de la paraula i s’ha allunyat de la imparcialitat”. Així s’ha pronunciat el president de Ciutadans (CS) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després de l’elecció de la diputada Anna Erra com a presidenta del Parlament. El president dels liberals, que ha ofert una roda de premsa juntament a la portaveu Anna Grau i la diputada Noemí de la Calle, ha assenyalat que aquest nomenament “és un pas més en la contínua degradació institucional que pateixen les institucions catalanes i ha quedat ben palès amb el seu discurs d’ideologia ultra”.

Carrizosa ha declarat que des de CS “no ens sotmetrem als dictats d’una persona ultra a qui un jutjat ja va declarar que ens va silenciar il·legalment”. En aquest sentit, el líder dels liberals catalans ha recordat la sentència del jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona, de 16 de juny de 2022, en la qual es va condemnar a l’Ajuntament de Vic que dirigia Erra per vulnerar el dret fonamental a la llibertat ideològica de CS en impedir-los la instal·lació d’una carpa “amb el pelegrí argument que els nostres postulats no són compartits per la majoria de la població”.

El parlamentari liberal ha valorat el discurs pronunciat per la nova presidenta del Parlament indicant que es tracta del “discurs del Sr. Puigdemont, que no accepta el marc jurídic democràtic que tenim, que no es penedeix i reivindica les il·legalitats que es van fer l’1 octubre i la resta de dies de l’infaust record del cop de la democràcia a Catalunya”. Tampoc s’ha mostrat sorprès pel to atès que “personalment la Sra. Anna Erra és una persona que s’ha distingit per la falta de respecte als drets polítics dels seus conciutadans”, tal com proven la constant falta de respecte a la neutralitat de la institucions públiques de la qual ha fet gala ja sigui col·locant “pancartes, llaços, escrits al·lusius a la seva ideologia sense respectar als altres ciutadans de Vic que pensen diferent”, tolerar “perfomances amb creus a la plaça de Vic” o emetre proclames orwel·lianes per megafonia convidant a sumar-se a l’independentisme.

“Augurem una legislatura accidentada amb Erra” i és per això que ha avisat que la formació liberal exercirà una oposició efectiva “a una presidència que no és neutral perquè hem de mantenir la dignitat de tots els ciutadans”, ha conclòs Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD