Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Deixi de perdre el temps amb plans de secessió i el conte de la repressió, vostè és el president de la Generalitat i li toca governar”

by cscatalunya — 14 juny 2023 @ 10:58
Comparte

· El president dels liberals catalans, Carlos Carrizosa, critica els canvis cosmètics a les conselleries i que són la prova de la paràlisi i inoperància del Govern

Parlament de Catalunya, dimecres 14 de juny de 2023.- “Deixi de perdre el temps amb plans de secessió i el conte de la repressió, vostè és el president de la Generalitat i li toca governar”. D’aquesta manera ha exigit el president de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat que afronti els reptes pendents i resolgui la “inoperància” actual. “Aquest govern portava 8 mesos i en 8 mesos renoven 3 conselleries”, li ha manifestat Carrizosa com a exemple de la inacció del Govern.

Carrizosa ha considerat pura cosmètica els canvis efectuats en el Govern. “A Cambray l’indesitjat l’han canviat per Anna Simó, per a desfer-se d’un conseller que no agradava a tiris ni troians per la desastrosa gestió del departament i el sectarisme del nacionalisme ranci”, ha manifestat. A més, ha afegit que el nou nomenament no s’ha plantejat per a resoldre el problema dels barracons escolars, ni solucionar “el desastrós índex de comprensió lectora que arrossega l’educació catalana i que demostra que no és un model d’èxit”, ni tampoc per a evitar que instituts com el de Terrassa o el de Sant Pere de Ribes bandegin l’espanyol fins al punt d’exigir que es gesticuli amb qui no parli el català ni implantar l’FP dual o revertir la “tendència deliberada a fer desaparèixer les escoles d’educació especial específica”.

En relació al canvi de “Juli Fernández, el breu”, el parlamentari liberal ha assenyalat que el seu cessament es deu a “8 mesos de “paràlisis i inoperància” en els quals ni s’ha solucionat la qüestió de la quarta pista de l’aeroport del Prat ni la B-40. I sobre la substitució de Teresa Jordà, ha criticat que just “quan calia afrontar la sequera, la consellera fuig a Madrid” deixant irresoltes algunes qüestions com la inversió en energies renovables. En aquest punt, Carrizosa ha indicat que s’ha produït una “inacció contumaç”, com demostra que només el 10% de l’energia de Catalunya prové d’aquestes fonts quan a la resta d’Espanya ja és el 20% i la Unió Europea “ens demana arribar al 30%”.

Carrizosa ha assenyalat les necessitats més urgents per a Catalunya, com són la realització de polítiques socials efectives quan “el 48,6% dels catalans tenen dificultats per a arribar a final de mes segons l’idescat, hi ha una taxa de risc de pobresa del 20%, estan marxant les empreses a València, no han tornat les que van marxar amb el procés i no han tornat els 30.000 milions en dipòsits bancaris que van marxar de Catalunya i hem caigut al tercer lloc com a preferència inversions estrangeres a Espanya”.

Finalment, Carrizosa ha advertit que ERC vol aprofitar les eleccions generals per a “anar pel frontisme i col·locar-nos en una nova etapa de tensió i decadència portant a Catalunya a la inacció”. Tampoc ha estalviat crítiques a PSC i PP perquè “ara els interessa dir que el procés està mort i així es regalen la presidència de la Diputacions de Lleida i Tarragona o faran a Trías alcalde”.

Volver a ACTUALIDAD