Actualitat

El PSC torna a bloquejar una iniciativa de Ciutadans (CS) per a assistir als malalts d’ELA

by cscatalunya — 22 juny 2023 @ 11:34
Comparte

• ERC i Junts rebutgen conjuntament la creació de centres sociosanitaris adaptats per a malalts d'ELA

Barcelona, 22 de juny de 2023.- La proposta de Ciutadans (CS) per a la construcció de centres sanitaris per a malalts d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) a Catalunya, finalment ha estat rebutjada pels vots contraris d’Esquerra (ERC), Junts per Catalunya (Junts) i l’abstenció del Partit Socialista de Catalunya (PSC).

La portaveu de CS en la comissió de Salut, Anna Grau, ha lamentat “el nou abandó polític que sofreixen els malalts d’ELA” i que en la seva opinió “demostra la hipocresia d’alguns grups” afegint que “no és de rebut pretendre ajudar als malalts votant la Llei ELA i després bloquejar-la reiteradament”. Segons ha recordat la diputada liberal, “la Llei ELA ja ha estat bloquejada fins a 49 ocasions” en el Congrés dels Diputats, per la qual cosa ha reclamat “un esforç per a pal·liar les mancances dels malalts davant la no tramitació de la Llei” manifestant el seu rebuig davant el desemparament que sofreixen i insistint que “se’ls menteix constantment i no se’ls dona l’atenció sociosanitària a domicili que reclamen i es mereixen”.

En la seva intervenció davant la comissió de Salut, Grau ha agraït el suport de diversos grups per a tirar endavant altres propostes liberals a favor de la recerca de l’ELA i d’avançar en el reconeixement de la incapacitat d’aquests malalts des del moment del diagnòstic. Però en el fonamental, ha subratllat, “les Administracions eludeixen comprometre’s i comprometre els recursos i l’atenció malgrat haver votat a favor de l’un i de l’un altre en el Congrés”. Per això, a nivell autonòmic, la portaveu de CS ha instat a la resta de formacions polítiques “a fer tot el possible” i en aquest sentit considera que és urgent “la creació de centres sociosanitaris especialment adaptats per a l’ELA, i a 30 minuts de distància com a màxim del domicili de cada pacient”, i, a l’espera de complir aquest objectiu, garantir la creació de suficients places de respir.

 

 

Volver a ACTUALIDAD