Actualitat

Anna Grau (CS): “L’educació és el forat negre de les preocupacions del Govern de la Generalitat”

by cscatalunya — 27 juny 2023 @ 14:28
Comparte

La portaveu de CS reivindica una major inversió en educació i reclama acabar amb els barracons escolars, reformar l'FP, fomentar el trilingüisme i la gratuïtat de les escoles de 0 a 3 anys.

Barcelona, 27 de juny de 2023.-L’educació és el forat negre de les preocupacions del Govern de la Generalitat”. Així de ferm s’ha expressat la Portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, durant la roda de premsa prèvia a la celebració del ple específic sobre la situació de l’educació i el sistema educatiu que es desenvoluparà durant la tarda avui.

La diputada liberal ha qualificat la celebració del ple específic de “necessari” per a abordar els nombrosos problemes que té el sistema educatiu català i, que com ha reiterat, són conseqüència de la poca importància i a la falta de recursos que han destinat els successius governs de la Generalitat. En aquest sentit, Anna Grau ha reivindicat una major inversió en el sistema educatiu català perquè com ha advertit “es destinen ingents quantitats de diners públics a alts càrrecs del Govern que cobren més que el president del Govern i es desentenen del que són realment les prioritats dels catalans com és l’educació”, posant èmfasi en la necessitat de reduir el nombre d’escolars que estudien en barracons i reclamant així mateix que es “garanteixi la gratuïtat de l’educació infantil de 0 a 3 anys i els llibres de text”.

Un altre aspecte que ha volgut ressaltar la diputada de CS és l’ús de les llengües oficials en el sistema educatiu. Grau ha subratllat la necessitat de “promoure el trilingüisme en l’educació catalana” afegint que mentre l’ús de la llengua serveixi com a arma per a fomentar i imposar una visió monolítica de Catalunya i es menyspreï el castellà, “Ciutadans farà de la llengua el seu cavall de batalla”.

De la mateixa manera, Anna Grau ha anunciat que la formació taronja defensarà reformar la Formació Professional (FP), fixant com a objectiu que l’FP sigui dual a Catalunya en un termini màxim de cinc cursos a partir del 23/24. Sobre l’entrada en el mercat laboral dels més joves, Anna Grau ha anunciat que la seva formació plantejarà que es reformi la legislació laboral per a condicionar l’accés al mercat laboral dels joves d’entre 16 i 18 anys “perquè només puguin accedir si disposen el graduat en ESO” amb la intenció, segons ha explicat, “d’aconseguir una taxa de graduació d’ESO del 100% dels alumnes”.

Anna Grau també s’ha referit a la proposta del PSC d’establir un ‘Pacte sobre l’Educació’. Per a la diputada liberal “seria una bona notícia” però ha advertit que no té molt clar quina és la postura dels socialistes en alguns temes claus com són “l’ús de les llengües o l’escola concertada”.

 

Concentració setmanal contra l’Okupació

Finalment, Anna Grau ha recordat que aquesta tarda novament assistirà a la concentració de rebuig contra les Okupacions del Kubo i La Ruïna a les 20.00 hores en la Pl. de la Bonanova

 

Volver a ACTUALIDAD