Actualitat

Carlos Carrizosa (CS): “És paradoxal que Puigdemont tingui la clau d’un futur govern quan hauria d’estar sota clau”

by cscatalunya — 25 juliol 2023 @ 12:13
Comparte

· “És necessària l'existència d'un partit que faci de fidel de la balança, una opció de centre liberal capaç de pactar a esquerra i dreta: que aporti desbloqueig i moderació política enfront dels qui s'han tancat en el bloqueig i la dependència de minories extremes”, ha exposat

Parlament de Catalunya, dimarts 25 de juliol de 2023. “És paradoxal que Puigdemont tingui la clau d’un futur govern quan hauria d’estar sota clau”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després dels resultats de les eleccions generals que poden propiciar un pacte del PSOE amb Junts per Catalunya per a permetre la governabilitat de Pedro Sánchez. Carrizosa ha denunciat l’anomalia política que suposa que la cinquena força en vots a Catalunya “no sols pugui bloquejar les institucions”, sinó que a més “s’arrogui la representativitat de Catalunya quan ha baixat tant en escons com en vots”.

Sobre Puigdemont, Carrizosa ha indicat que “si està en la situació que està és perquè té la seva immunitat compromesa a conseqüència de les gestions de Ciutadans, tant a Catalunya com a Europa. Va haver de travessar la frontera en un maleter perquè el constitucionalisme es va mobilitzar”, ha argumentat.

Davant la situació de bloqueig que pot donar-se en els pròxims mesos, el líder dels liberals a Catalunya ha exposat que “solament el centre polític evitaria el bloqueig al qual ens porta la política extremista practicada pels dos grans partits amb les seves aliances”. “És necessària l’existència d’un partit que faci de fidel de la balança, una opció de centre liberal capaç de pactar a esquerra i dreta, que aporti desbloqueig i moderació política enfront dels qui s’han tancat en el bloqueig i la dependència de minories extremes”, ha sentenciat.

Carrizosa ha deixat la porta oberta al fet que CS pogués concórrer a les eleccions en el cas que hi hagi repetició electoral, “si hi ha una repetició electoral, CS està preparat per a fer el que hàgim de fer” i ha afegit que “arribat el cas, ho valorarem i, en absolut, ho descartem”.


Pel que fa al ple del Parlament de Catalunya que se celebrarà aquesta setmana, Carrizosa ha avançat que CS defensarà una moció a favor del turisme en la qual es demana actualitzar el Pla Estratègic de Turisme amb mesures concretes que “tornin a posar el turisme en primera línia, ja que no podem continuar perdent oportunitats”. També es preguntarà sobre els incendis i es posaran de manifest les mancances en la prevenció d’aquests, ha assegurat.

Finalment, Carrizosa ha avançat una interpel·lació en educació i ha recordat que aquesta matèria és “un gran camp de batalla polític de l’independentisme on ara estan intentant fer un volt de rosca a l’obsolet model d’immersió lingüística”. “Catalunya perd oportunitats una vegada i una altra, també en educació, per això hem acudit a l’alta inspecció educativa i hem denunciat davant la Comissió Europea el nou Decret lingüístic del Govern”.

 

 

Volver a ACTUALIDAD