Actualitat

Ciutadans demana la compareixença del Director General de Prevenció i Extinció d’Incendis, Joan Delort, per la gestió de l’incendi a Portbou

by cscatalunya — 5 agost 2023 @ 12:32
Comparte

· El 26 de juliol Ciutadans va denunciar la falta d'un pla de prevenció davant el risc d'incendis i va posar de manifest la precarietat laboral i les promeses incomplertes per part de la Generalitat amb els bombers voluntaris

Parlament de Catalunya, dissabte 5 d’agost de 2023. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya ha sol·licitat en el dia d’avui la compareixença del Director General de Prevenció i Extinció d’Incendis, Joan Delort, per la gestió dels bombers voluntaris. Ha estat el portaveu de Ciutadans a la Comissió d’Interior, Matías Alonso, qui ho ha comunicat per la xarxa social Twitter davant l’incendi que està afectant Portbou. 

“Estem davant una falta de disponibilitat d’efectius en un moment crític, conseqüència de la mala gestió dels recursos operatius des de la Direcció General de Prevenció i Gestió d’Incendis”, ha declarat Alonso. Aquesta falta de disponibilitat es produeix enmig d’una sequera excepcional i amb un gran incendi actiu. 

“Malgrat que el Conseller Elena passi de puntetes en roda de premsa, des de Ciutadans ja vam avisar d’aquest fet en l’última sessió parlamentària”, ha recordat. El 26 de juliol Ciutadans va denunciar la falta d’un pla de prevenció davant el risc d’incendis i va posar de manifest la precarietat laboral i les promeses incomplertes per part de la Generalitat amb els bombers voluntaris. “Els bombers voluntaris fan tasques i funcions assimilables a la dels bombers funcionaris, però en condicions molt diferents”, va afirmar Alonso.

Volver a ACTUALIDAD