Actualitat

Ciutadans torna a proposar la gratuïtat dels llibres de text “enguany és la tornada a escola més cara de la història”

by cscatalunya — 6 setembre 2023 @ 07:39
Comparte

· També ha proposat un pla de xoc urgent per a millorar les competències en comprensió lectora i l'aprenentatge de les matemàtiques.

Parlament de Catalunya, dimecres 6 de setembre de 2023. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha tornat a demanar, un any més, la gratuïtat dels llibres de text a les escoles. Ha estat el president de la formació a Catalunya, Carlos Carrizosa, qui ho ha fet públic en una roda de premsa. “Enguany les famílies hauran d’afrontar la tornada a escola més cara de la història, gastant de mitjana gairebé 450€, la qual cosa suposa un creixement del 14% respecte a l’any passat”, ha declarat Carrizosa.

“Aquest esforç econòmic suposa una barrera a l’ensenyament per a molts alumnes a Catalunya i és una qüestió que preocupa les famílies”. Per això el partit liberal proposa que els llibres siguin gratuïts.

D’altra banda, Carrizosa ha anunciat que en la pròxima sessió parlamentària proposaran mesures urgents per a millorar la qualitat de l’ensenyament. “No pot ser que estiguem a la cua en compressió lectora i en aprenentatge de les matemàtiques”, ha declarat, “per això proposarem impulsar un pla de xoc d’aplicació immediata per a revertir la situació”.

Finalment, el president dels liberals a Catalunya ha recordat que Ciutadans continuarà lluitant contra l’“anomalia democràtica” que suposa que milers d’alumnes a Catalunya no puguin estudiar en la seva llengua materna “per les polítiques hispanòfobes dutes a terme per l’independentisme i avalades pel PSOE”.

Volver a ACTUALIDAD