Actualitat

Ciutadans ‘tuneja’ el cartell oficial de la Diada per a “reflectir la realitat i diversitat lingüística de Catalunya en lloc de negar-les”

by cscatalunya — 9 setembre 2023 @ 11:50
Comparte

· El nou cartell, que CS ha enviat al Govern de la Generalitat, contraprograma la propaganda hispanófoba pagada amb fons públics

Barcelona, dissabte 9 de setembre de 2023. Ciutadans (CS) ha sorprès aquest matí ‘tunejant’ el cartell oficial de la Diada de Catalunya que la Generalitat ha volgut dedicar a l’ús del català. “En la imatge institucional pot llegir-se, originalment, ‘roig, vermell, grana, carmesí, una llengua, molts accents’ en clara referència a la batalla impulsada per l’executiu català que pretén deixar al marge a l’espanyol de les comunicacions oficials, l’educació i la vida social de Catalunya”, ha declarat la portaveu dels liberals, Anna Grau.


El ‘remake’ realitzat per Ciutadans incorpora les paraules “rojo” i “colorado”, posa en valor la diversitat lingüística de Catalunya amb el missatge “dues llengües, muchos accentos”, reivindica una “diada de tots, per Sant Jordi” i incorpora el característic cor de Ciutadans
en el qual s’integra la bandera europea, l’espanyola i la catalana. En el cartell s’ha eliminat també la paraula ‘nacional, “sembla que no els acaba de quedar clar que Catalunya és una Comunitat Autònoma, una regió d’Espanya, per més que Sánchez els intenti convèncer del contrari”.


“En el cartell original han obviat que a Catalunya hi ha dues llengües oficials, així que hem decidit corregir-ho i li hem regalat una còpia del nou disseny al Govern”
, ha explicat Grau. “En el nostre cartell no es deixa al marge a més de la meitat dels catalans ni es fa propaganda hispanófoba pagada amb fons públics, volem reflectir la realitat i diversitat social de Catalunya”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD