Actualitat

Ciutadans exigeix al Parlament Europeu que suspengui de sou i de feina a Puigdemont, Comín, Ponsatí i Solé

by cscatalunya — 11 setembre 2023 @ 11:01
Comparte

· El partit liberal ha apel·lat públicament al Partit Popular perque doni suport a la seva petició

Barcelona, dilluns 11 de setembre de 2023. Ciutadans (CS) ha exigit a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, que suspengui immediatament els privilegis i prerrogatives com a eurodiputats de Puigdemont, Comín, Solé i Ponsatí fins que es regularitzi la seva situació a Espanya.

Així ho ha anunciat el president de la Comissió d’Assumptes Jurídics del Parlament Europeu i responsable de la verificació de les actes dels eurodiputats, Adrián Vázquez, en una roda de premsa que ha dut a terme a Barcelona amb el president del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, i als membres del comitè nacional permanent.

La Junta Electoral Central ja ens va respondre de manera categòrica i clara: el Parlament Europeu ha d’aplicar l’article 224.2 de la Llei Electoral i, per tant, aquestes actes han de declarar-se vacants i llevar-los de qualsevol prevenda adjunta al càrrec”, ha declarat Vázquez, que va remetre la carta la setmana passada. L’eurodiputat ha exigit a la presidenta Metsola que no faci com el president Sassoli, “que els va donar l’acta de manera fraudulenta”, i que actuï de manera immediata.

En aquest mateix sentit, el cap de la delegació de CS a Europa ha demanat al Partit Popular que, en comptes de negociar amb els independentistes, donin suport a la iniciativa de Ciutadans. “Apel·lo de manera pública al Partit Popular, tant a Madrid com a Brussel·les, al fet que ens ajudin i públicament exigeixin a la presidenta Metsola aplicar la llei espanyola”, ha declarat.

“Han estat anys durs amb pressions i amenaces, però des de Ciutadans Europa no pararem fins que els tres fugitius responguin pels seus delictes davant la justícia espanyola”, ha sentenciat Vázquez.

Per part seva, el president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, s’ha congratulat que Ciutadans doni la importància que es mereix a la política catalana en la política espanyola “mentre uns altres estan negociant una investidura amb Puigdemont, Ciutadans celebra el seu comitè nacional a Barcelona en el dia de la Diada”.

Sobre la celebració d’aquesta festivitat, Carrizosa ha assegurat que la veritable diada de tots els catalans és “el 23 d’abril, per Sant Jordi, on tots els catalans surten al carrer sense distinció”, mentre que “el 11S només surten al carrer els nacionalistes, és un altre gol que li van colar al PP en la redacció de l’Estatut”.

Finalment, Carrizosa ha volgut emfatitzar, en una data com avui, que “CS continuarà combatent els tres late motiv del govern separatista d’Aragonès: continuarem lluitant contra el monolingüisme que volen aconseguir amb l’erradicació del castellà, contra la impunitat que impulsen amb l’amnistia i contra la DUI, que els sortirà gratuïta tal com s’adverteix des del món independentista”. “Ciutadans torna a acollir la representació de tots els catalans que se senten catalans i espanyols a Catalunya, que són la immensa majoria enfront d’una minoria poderosa”, ha sentenciat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD