Actualitat

Anna Grau (CS) a Balcells sobre l’exigència del C1 de català a la sanitat catalana: “Vostè ha de vetllar per la salut de tots els catalans, no sols dels independentistes”

by cscatalunya — 14 setembre 2023 @ 15:07
Comparte

· Grau ha denunciat la situació de la sanitat a Catalunya i ha recriminat que no es desbloquegi la Llei ELA

Parlament de Catalunya, dijous 14 de setembre. “Vostè ha de vetllar per la salut de tots els catalans, no sols dels independentistes. Ha d’atendre a tots i aquesta hauria de ser la seva prioritat”. Així li ho ha dit la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, al Conseller de Salut. Grau, que ha estat molt dura amb l’obligatorietat del català com a requisit per al personal sanitari de Catalunya, ha denunciat que sigui una exigència i no un mèrit.

 

En aquest sentit, la portaveu liberal ha exposat el cas d’Andorra, on malgrat que el català és l’única llengua oficial “ni tan sols s’exigeix el seu coneixement als YouTubers”. “A Andorra s’han adonat que no exigir el català és una manera d’atreure youtubers. Vostè no creu que atreure metges i infermeres és infinitament més important que atreure youtubers?”, ha preguntat al Conseller.

Grau ha denunciat que “estan deixant morir la sanitat catalana. Encapçalem les llistes en cirurgia amb 154 dies d’espera de mitjana i 165.552 pacients esperant ser atesos”.

 

Finalment, la representant de CS ha recriminat a Balcells que “es vani de tenir molta influència a Madrid” però que no se’ls ocorri “utilitzar aquesta influència per a desbloquejar la Llei ELA, que ha estat bloquejada 49 vegades en el Congrés”. Grau ha recordat que aquesta llei, instada per Ciutadans, es va aprovar per unanimitat de tots els grups en el Congrés, per la qual cosa “bloquejar-la fins a 49 vegades és susceptible de ser considerat prevaricació”, i que “els membres de l’anterior Mesa del Congrés ja estan denunciats davant els tribunals per aquest motiu”. “Prevaricar no és un dret fonamental, com ha quedat palès amb la sentència condemnatòria del exconseller Miquel Buch”, condemnat a quatre anys i mig de presó per posar un Mosso d’Esquadra a fer d’escorta de Carles Puigdemont quan aquest ja estava fugit d’Espanya i de la justícia.

Volver a ACTUALIDAD