Actualitat

Carrizosa sobre la condemna a l’exconseller Buch: “Ciutadans no pararà de denunciar aquests abusos. Ho vam fer amb Quim Torra, amb Laura Borràs i ho hem fet amb Buch”

by cscatalunya — 14 setembre 2023 @ 10:55
Comparte

· El president de CS a Catalunya ha avisat a Sánchez: “no poden legitimar que es pugui robar els diners de tots els catalans”

Parlament de Catalunya, dijous 14 de setembre. “Ciutadans no pararà de denunciar aquests abusos. Ho vam fer amb Quim Torra, amb Laura Borràs i ho hem fet amb Buch”. Així ho ha advertit el president del grup parlamentari Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, en comunicat després de la condemna de quatre anys i mig de presó a l’exconseller de l’interior i quatre anys al exescolta de Puigdemont. Aquesta sentència per prevaricació i malversació es produeix després d’una denúncia de Ciutadans presentada davant la Fiscalia Superior de Catalunya al març del 2019.

“Aquesta condemna per malversació i prevaricació es produeix perquè, amb coneixement de causa i il·legalment, van malversar els diners públics per a pagar a l’escorta d’un escapolit de la justícia”, ha declarat Carrizosa. El president de CS ha demanat “no acostumar-nos al fet que els governants puguin malversar diners per a pagar-se les seves festes com ha fet l’independentisme”.

El líder liberal ha recordat que ja van advertir de la “il·legalitat flagrant diverses vegades i no ens va fer cas fins que vam ser als tribunals”. “És especialment greu quan es tracta d’un Conseller de l’Interior, que és el cap de la policia”.

Carrizosa ha enviat un missatge clar i contundent a Sánchez i al Partit Socialista: “no poden emparar aquest tipus de conductes il·legals ni legitimar que es pugui robar els diners de tots els catalans perquè són separatistes i tenen una àrea d’impunitat per això”. Finalment, ha demanat que no es tingui un tracte diferenciat “pel simple fet de ser separatista”.

Volver a ACTUALIDAD