Actualitat

Ciutadans aconsegueix augmentar el pressupost en desenvolupament infantil i atenció precoç

by cscatalunya — 15 setembre 2023 @ 09:32
Comparte

· També ha sol·licitat millorar la coordinació dels professionals que presten els seus serveis en els àmbits de salut, drets socials i educació.

Barcelona, dimecres 13 de setembre de 2023. La diputada de Ciutadans (CS) al Parlament de Catalunya, Noemí de la Calle, ha aconseguit que s’augmenti el pressupost en el desenvolupament infantil i atenció precoç de la Generalitat. Ho ha assolit a la Comissió de Drets Socials, on ha demanat que s’actualitzi la cartera de serveis socials de Catalunya, en concret la diputada liberal s’ha referit als Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) i a les residències de gent gran.

 

“La cartera de serveis socials de Catalunya es va dissenyar el 2007, es va prorrogar l’any 2010 i des de llavors no s’ha actualitzat”, ha denunciat de la Calle. La diputada de CS ha recordat que “el 2010 els CDIAPs atenien 30.944 nens i el 2022 van haver d’atendre 46.981 amb els mateixos recursos, la qual cosa ha demostrat ser insuficient”. Aquest increment dels usuaris suposa un creixement del 42% i no obstant això els recursos no han augmentat. Una actualització de la cartera de serveis socials, tal com obliga la llei de serveis socials, serviria per a alleujar aquesta situació.

 

Ciutadans ha denunciat també el “cribratge” dels nens i nenes que han de realitzar els professionals per aquesta falta de recursos: “Molts nens i nenes queden fora de l’atenció i això lacra la igualtat d’oportunitats en una etapa clau per al desenvolupament de la infància”.

 

En aquesta línia, el partit ha sol·licitat al Govern que millori la coordinació dins de l’administració perquè els professionals que presten els seus serveis en els àmbits de salut, drets socials i educació, i que en molts casos treballen amb “una sensació de falta de visió conjunta i disfuncions derivades de la incomunicació”, puguin oferir una atenció integral i precisa.

 

Volver a ACTUALIDAD