Actualitat

CS contraataca a Europa per a desmuntar el mantra separatista amb la llengua

by cscatalunya — 18 setembre 2023 @ 09:43
Comparte

· Els dies 19 i 20 els diputats catalans, amb Carrizosa al capdavant, estaran al Parlament Europeu coincidint amb la reunió de Ministres d'Assumptes Europeus

Barcelona, 18 de setembre de 2023. Els diputats de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya acudiran aquesta setmana al Parlament Europeu per a “continuar desmuntant el mantra separarista” i la propaganda en la qual el nacionalisme, ara amb l’ajuda de Sánchez, s’escuda per a continuar vulnerant drets lingüístics a Catalunya mentre a Europa “venen” el contrari. Així ho ha anunciat el partit aquest matí després de la celebració del Comitè Autonòmic del partit a Catalunya.

En la setmana en la qual es produirà la reunió de Ministres d’Assumptes Europeus a Brussel·les, CS unirà esforços amb la delegació dels liberals espanyols en el Parlament per a “continuar explicant a Europa els atropellaments dels qui volen donar lliçons de pluralisme lingüístic” i “advertir del perill que suposa pel constitucionalisme català les negociacions que està realitzant Sánchez amb el separatisme”.

Aquesta serà l’enèsima ofensiva de CS contra l’independentisme. Carlos Carrizosa ja va avisar la setmana passada que “no pararan de denunciar els abusos de l’independentisme des de tots els àmbits, amb mobilitzacions i accions polítiques”. Ciutadans, recentment, ha demanat suspendre de sou i de feina a Puigdemont i ha aconseguit que es condemni a Buch per malversació i prevaricació.

La formació taronja continuarà treballant des del cor d’Europa per a realitzar la tasca que ha deixat de fer el Govern d’Espanya abandonant als constitucionalistes. En les últimes setmanes, CS ha denunciat a Europa l’obligatorietat del C1 de català per al personal sanitari o l’incompliment del 25% d’espanyol a les aules. Una situació d’abandó a la majoria de catalans que es veu agreujada per la submissió de l’actual Govern d’Espanya a les demandes del pròfug Puigdemont, tal com va denunciar dimecres passat el cap de la delegació europea de CS, Adrián Vázquez, durant el Debat de l’Estat de la Unió.

Volver a ACTUALIDAD