Actualitat

Carlos Carrizosa des de Brussel·les: “Han vingut a Brussel·les a fer el treball brut del separatisme, aquells que persegueixen precisament altres llengües a Espanya”

by cscatalunya — 19 setembre 2023 @ 14:01
Comparte

Els liberals acusen el Govern de fer el ridícul davant el Consell i deixar en mal lloc el nom d'Espanya

Brussel·les, 19 de setembre de 2023. El cap de la delegació de Ciutadans a Brussel·les, Adrián Vázquez, ha assegurat que “quan Brussel·les retarda una decisió, està dient no”i que així cal interpretar la decisió del Consell d’aparcar la petició de Sánchez de fer oficials a la UE el català, el basc i el gallec.

 

“Espanya ha tornat a fer el ridícul i el Govern ha deixat en evidència a tots els espanyols portant una proposta que no té cap sentit, l’única cosa que tracta és d’utilitzar a Espanya en un xantatge per a aconseguir un rèdit personal. I ja veiem la resposta de tots els Estats membre, Europa no accepta xantatges. I per als quals no parlin brussel·lès, tradueixo: quan a Europa es retarda, és que es rebutja”.

 

Adrián Vázquez ha fet aquestes declaracions a les portes del Consell Europeu després de la reunió en la qual els 27 han decidit aparcar la proposta de Sánchez, acompanyat pel grup de Ciutadans en el Parlament i el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa.

 

Vázquez ha recordat que el Govern ja va rebre la setmana passada, a instàncies dels liberals, el no del Parlament Europeu a l’ús de les llengües cooficials espanyoles i avui rep un altre cop de porta. “Vam dir que era una petició partidista que no té a veure amb solucionar els problemes reals dels europeus. És un ridícul més que evidencia que el bon nom que tenia el senyor Sánchez a Europa està caient, comencen a veure el que realment li interessa: usar qualsevol moneda de canvi per a mantenir-se en el poder, a costa de la imatge d’Espanya i dels espanyols”, ha afegit.

 

Carlos Carrizosa ha acusat a Sánchez de fer a Europa el treball brut del separatisme, que no respecta precisament les llengües a Catalunya. “El senyor Puigdemont i el seu partit vulneren els drets de la majoria dels catalans que són castellanoparlants, en l’ensenyament, en les empreses, en l’administració. En definitiva, vulneren els drets fonamentals i venen a Europa a donar lliçons”, ha manifestat.

 

El president dels liberals a Catalunya ha posat de manifest el treball realitzat per la delegació de CS a Europa per a desmentir els mantres del separatisme. “Per mitjà de moltes reunions amb els països que estaven involucrats en aquesta decisió han traslladat la veritable realitat del que ocorre a Catalunya a instàncies del nacionalisme obsessivament identitari”.

 

Carrizosa ha volgut posar en valor l’associacionisme constitucionalista que ha reivindicat els drets de tots els ciutadans. En aquest mateix sentit, ha fet una crida a totes aquestes persones que veuen els seus drets vulnerats i a les associacions civils a sumar-se a la manifestació del 8 d’octubre a Barcelona.

 

A més, ha respost a les declaracions d’Oriol Junqueras en les quals dona per acordada l’amnistia amb el Govern i diu que no demanarà perdó pel 1-O. “És al·lucinant que els qui només pretenen tornar al Parlament per a fer el mateix tinguin via lliure gràcies a Sánchez i perquè Sánchez es vol garantir la continuïtat en el Govern d’Espanya”, ha denunciat.

Volver a ACTUALIDAD