Actualitat

CS aconsegueix fer un pas endavant en la situació d’advocats i procuradors: el Parlament es compromet a facilitar la seva transició voluntària al Règim Especial de Treballadors Autònoms

by cscatalunya — 21 setembre 2023 @ 12:44
Comparte

Aquest acord, adoptat per unanimitat a instàncies de Ciutadans i ERC, permetrà “revertir aquesta anomalia impròpia en un estat social i democràtic de dret”, ha declarat Carrizosa

Parlament de Catalunya, 21 de setembre de 2023. El Grup de Ciutadans (CS) ha aconseguit un acord històric del Parlament de Catalunya per a facilitar la transició voluntària al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) d’advocats i procuradors. En aquest sentit, la Comissió de Justícia traslladarà al govern d’Espanya la necessitat de modificar la legislació vigent i donar cabuda a les reivindicacions del col·lectiu.

 

“Els advocats i procuradors es troben amb una absoluta desigualtat amb la resta dels treballadors d’Espanya”, ha declarat el president de Ciutadans, Carlos Carrizosa. El singular mètode de la mutualitat ha demostrat que “amb el transcurs dels anys els qui van confiar en el que promovien col·legis d’advocats i mutualitats es troben ara amb desigualtats en l’accés a la jubilació”.

 

“Hem de reparar aquesta injustícia que pateixen companys que no poden jubilar-se i que estan treballant en edats molt avançades i en condicions molt precàries i sense la mínima assistència de l’administració”, ha demanat Carrizosa abans de la votació.

 

Amb aquest acord, Ciutadans ha aconseguit que el Parlament demani al Govern d’Espanya facilitar la transició voluntària al règim RETA, que es millorin les prestacions dels mutualistes passius, que s’estableixi una fiscalitat diferenciada per a les cotitzacions per a evitar que les destinades a la Mutualitat es considerin com un pla de pensions o estalvi complementari i que es promogui la jubilació parcial dels professionals de l’advocacia establint les condicions més favorables per a ella.

 

Aquest acord, adoptat per unanimitat a instàncies de Ciutadans i d’ERC permetria “revertir aquesta anomalia impròpia en un estat social i democràtic de dret, escoltant als qui massa sovint han estat oblidats per l’Administració Pública”, ha sentenciat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD