Actualitat

Anna Grau (CS): “Els delictes del 2017 cal pagar-los i els diners malversats cal retornar-los. Tota la resta és prevaricar, ofendre i mentir”

by cscatalunya — 29 setembre 2023 @ 10:53
Comparte

• Ciutadans lidera el front antiamnistia al Parlament i és l'únic grup que es nega a votar les propostes de Junts, Esquerra i la CUP: “Avui hi ha propostes que són bombes fètides inconstitucionals que no votarem i que demanem que ningú voti per a no ultratjar el Parlament”

Parlament de Catalunya, 29 de setembre de 2023. “Els delictes del 2017 cal pagar-los i els diners malversats cal retornar-los. Si algú vol que li perdonin, que comenci per demanar perdó i per lliurar-se a la justícia. Tota la resta és prevaricar, ofendre i mentir, rebentar Catalunya i deixar podrir Espanya”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, en el debat de Política General.


Grau ha denunciat des del faristol de la cambra catalana que des de la taula s’admetin a tràmit “propostes de resolució clarament inconstitucionals” com les que han presentat els partits independentistes. “Avui hi ha propostes que són bombes fètides inconstitucionals que no votarem i que demanem que ningú voti per a no ultratjar el Parlament”, ha exposat la portaveu. El PSC, el PP i VOX sí han participat en la votació.“Si a la presidenta Erra no li tremolen les cames per incomplir la llei, a nosaltres tampoc ens tremolarà la mà per a demanar totes les reconsideracions que facin falta i demanar comptes fins al final”.


La portaveu liberal ha lamentat que el debat de Política General “només ha servit per a constatar que la política catalana s’està convertint en un forat negre on no es governa ni es vol governar” i ha denunciat que a Catalunya “tots els recursos són per alimentar el megalodón del separatisme”.


Ciutadans
, que ha presentat una proposta de resolució per a modificar l’Estatut de Catalunya i eliminar la distinció entre “llengua pròpia” i impròpia, ha acusat el Govern d’imposar “una immersió monolingüe forçosa” i els ha avisat que “massa han abusat de la paciència dels qui temen ser titllats de fatxes i anticatalans si denuncien la seva antidemocràtica i fracassada política lingüística”. “Els veritables progressistes som els que defensem que tots valem el mateix i totes les nostres llengües també”, ha assegurat.


Grau ha aprofitat el debat per a presentar les propostes del partit per a aquest ple en qüestions com l’ampliació de l’aeroport del Prat i de la línia 9 de metre, l’aposta per un nou model turístic, l’alleujament fiscal per a les famílies catalanes, la reducció de les llistes d’espera en sanitat i el restabliment de l’economia catalana.


Finalment, la portaveu de CS ha dirigit un al·legat a la resta de formacions per a demanar un ampli acord “perquè els policies puguin fer el seu treball sense ingerències ni por a represàlies polítiques, perquè els funcionaris de presons tinguin rang d’autoritat, perquè els advocats del torn d’ofici tinguin una jubilació digna”. “Deixin de treballar per la decadència i treballem pel gran futur que encara ens espera. Ciutadans persistirà en això”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD