Actualitat

Anna Grau (CS) en el sisè aniversari del discurs del Rei Felip VI: “Amb Otegi i amb Puigdemont no; amb el Rei i com el Rei, sí”

by cscatalunya — 3 octubre 2023 @ 12:03
Comparte

• La portaveu liberal retreu a Salvador Illa la seva ambigüitat sobre el referèndum i l'amnistia i haver posat als separatistes bascos d'exemple per als catalans: “Hem passat del “amb Rivera no” al “amb Otegi sí”?

Parlament de Catalunya, 3 d’octubre de 2023. Amb Otegi i amb Puigdemont no. Amb el Rei i com el Rei, sí”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, en una roda de premsa en el dia d’avui. Grau ha posat en valor la vigència del Rei Felip VI en 2017 i l’ha contrastat amb les declaracions que va fer ahir Salvador Illa des del País Basc. “Només ens faltava veure ahir al líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, anar-se fins a Bilbao per a donar, com sempre, una de fred i una de calenta”, ha carregat la portaveu dels liberals.

Primer diu que la llei d’amnistia no es pot donar per feta ni per descartada, que el referèndum d’uns poquets per a decidir el futur de tots seria un immens error, però el PSC va permetre debatre i votar en el Parlament com si no fos una proposta netament inconstitucional”, ha assegurat Grau. “No és que el referèndum no sigui la solució, com ha dit Illa, sinó que el referèndum és el problema”. La portaveu dels liberals a la cambra catalana ha criticat durament que des del partit socialista es convidi a l’independentisme a prendre exemple de l’independentisme basc. En aquest sentit, Grau ha preguntat si “Els volen posar com a exemple a Bildu? Hem passat del ‘amb Rivera no’ al ‘amb Otegi sí’?”.

Davant aquests fets, ha assegurat que Ciutadans prefereix prendre exemple del Rei Felip VI i no de Otegui com pretén el PSC. “Gràcies la seva majestat per reivindicar-nos i defensar-nos, per haver hagut d’aguantar de tot per fer-ho. Per voler ser un bon Rei, el Rei de tots. Esperem que on no arribi el govern de la nació ni líder de l’oposició de dretes o esquerres segur que arriba el nostre Rei”.

Sobre el discurs del rei en 2017, Grau ha assegurat que “va fer saltar la crosta d’una llarga ferida i va fer aflorar anys i dècades d’estrès posttraumàtic polític, social i personal. No podem estar sempre demanant perdó per existir els que som catalans no ‘indepes’, espanyols lliures i iguals”. “No volem passar més per la pedra del procés”, ha sentenciat.

Finalment, la diputada de CS ha avançat que en el Ple de demà demanaran explicacions al President del Govern pels “recents atemptats contra la democràcia i al respecte degut a les forces de seguretat”, en referència als altercats que es van produir a la comissaria de Via Layetana en el marc de les mobilitzacions de l’1 d’octubre. També ha exposat que els diputats liberals defensaran una moció d’educació “per a assenyalar els forats negres doctrinals del sistema” i ha animat a acudir a la crida de Societat Civil Catalana aquest diumenge dia 8 d’octubre per a “dir no a l’amnistia i sí a la llibertat i igualtat”.

Volver a ACTUALIDAD