Actualitat

CS crida a reivindicar el discurs del Rei mobilitzant-se als carrers el pròxim 8-O

by cscatalunya — 3 octubre 2023 @ 11:46
Comparte

“El Rei sí que va parlar en el nostre nom. Per la democràcia espanyola, per la Constitució, i per aquelles paraules, animem a tots els demòcrates a acudir a Barcelona el pròxim 8 d'octubre. Sí al discurs del Rei. Sí a la memòria. No a l'amnistia”, ha animat Carrizosa

Parlament de Catalunya, 2 d’octubre de 2023. El president de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha publicat en el dia d’avui un missatge reivindicant el discurs del Rei del 2017 davant el desafiament independentista. “Les paraules del Rei el 2017 van ser l’alè que necessitàvem els catalans. Vam saber que la democràcia espanyola garantiria els nostres drets”, ha argumentat Carrizosa en un missatge publicat a les xarxes socials.

Carrizosa ha reivindicat la vigència del discurs de Felip VI, afirmant que “molt més que un alleujament, és història, la millor història, de la nostra democràcia recent. I si avui tornem al discurs del Rei no és en un exercici de melancolia, sinó de reivindicació”. El líder dels liberals ha assegurat que “a Catalunya va haver-hi víctimes i va haver-hi victimaris. Va haver-hi els qui van cometre delictes i els qui els sofrim. Va haver-hi antidemòcrates que van atacar a l’Estat i una democràcia que es va defensar”. En aquest sentit, Carrizosa ha recordat tots els catalans que van viure moments molt durs i que es van sentir desemparats: “treballadors públics obligats a secundar vagues separatistes, persones de famílies traslladant els seus estalvis i una factura social que va trencar amistats i famílies”.

Ciutadans ha comparat la grandesa de mires del discurs del Rei amb la d’un “Govern socialista que deshonrant al seu nom i a les seves sigles està disposat a vendre la memòria de milions de catalans humils que van passar, passem, por”. Mentre “d’esquerra a dreta, milions de catalans ens vam veure no sols representats sinó reconfortats en veure que el nostre Estat ens defensava”, el Govern està negociant una amnistia “que suposa convertir als victimaris en herois”.

“L’amnistia no és només una esmena a la Constitució, sinó a aquell discurs exemplar del cap d’Estat”, ha assegurat Carrizosa. “El Rei sí que va parlar en el nostre nom. El que mai serà en el nostre nom serà esborrar els delictes el sofriment dels quals no esborrarem mai de la nostra memòria. Així que, per la democràcia espanyola, per la Constitució, i per aquelles paraules, animem a tots els demòcrates a acudir a Barcelona el pròxim 8 d’octubre. Sí al discurs del Rei. Sí a la memòria. No a l’amnistia”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD