Actualitat

Carrizosa carrega contra Aragonès: “Catalanofobia són vostès, senyor Aragonès”

by cscatalunya — 4 octubre 2023 @ 08:59
Comparte

• En relació amb els altercats de l'1 d'octubre a Via Layetana, Matías Alonso ha demanat al Conseller Elena que dimiteixi si no és capaç de “posar límit al batibull separatista”

Parlament de Catalunya, 3 d’octubre de 2023. El president de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha carregat durament contra Aragonès per a recriminar-li que la portaveu del Govern acusés d’‘anticatalanistes’ i ‘catalanofobos’ als assistents a la manifestació d’aquest diumenge. “Són les arrels xenòfobes d’ERC o és la competència amb Junts pel favor de Sánchez el que els porta a perseguir i assenyalar a la Catalunya plural per a aconseguir una Catalunya homogènia que només existeix en la seva imaginació?”, ha preguntat Carrizosa a Aragonès.

“Miri, jo li explicaré que és catalanofobia”, ha expressat el líder dels liberals en el Parlament de Catalunya. “Catalonofobia és dividir a la societat catalana entre bons i mals catalans, provocar una fugida d’empreses sense precedents en la història recent d’Europa o impedir que els nens catalans puguin estudiar en la seva llengua materna, l’espanyol”, ha començat Carrizosa. “Catalanofobia és també negar la catalanitat als catalans no nacionalistes i als qui ens sentim també espanyols. Catalanofobia és acusar d’anticatalans als qui assistirem a la manifestació de SCC per a protestar contra la cacicada de l’amnistia”, li ha recriminat.

Carrizosa ha acusat les declaracions de la portaveu del Govern de ser “pura catalanofobia, perquè demostren que només accepten Catalunya si encaixa en el seu motlle nacionalista. I la realitat és que el seu motlle nacionalista empetiteix Catalunya”. “Catalanofobia, en definitiva, són vostès, senyor Aragonès”, ha retret al President del Govern.

“Per a reivindicar la nostra catalanitat moderna, lliure, plural i també la nostra espanyolitat desacomplejada, per a no deixar a la majoria catalana no separatista indefensa davant els seus futurs i anunciats abusos, Ciutadans estarà en la manifestació del diumenge”, ha sentenciat.

Per part seva, el diputat de CS Matías Alonso, ha acusat el Govern durant la Sessió de Control de fer “cas omís als drets de la majoria de ciutadans de Catalunya, permetent una espècie de dret de pernada en favor d’un separatisme hiperventilat que s’obstina en entretenir-nos amb els seus somriures de Joker”.

En aquest sentit, Alonso ha carregat contra la crema de banderes d’Espanya i França l’11 de setembre o l’assetjament a la Policia Nacional el passat 1 d’octubre. “El diumenge, durant els fastos del ‘butifarréndum de luductubra’, vam veure als somrients de guàrdia assetjar a la Policia Nacional i cremar la bandera d’Espanya enfront de la Caserna de la Guàrdia Civil de Travessera, al crit de ‘Pim, Pam, Pum, que no en quedi ni un’, el mateix crit parafascista que van suportar ahir en la Autònoma els joves de S’ha Acabat”, ha exposat. Finalment, Ciutadans ha demanat al Conseller Elena que dimiteixi si no és capaç de “posar límit al batibull separatista”.

Volver a ACTUALIDAD