Actualitat

CS arrenca al Parlament el compromís d’acabar amb els barracons escolars

by cscatalunya — 5 octubre 2023 @ 11:58
Comparte

• Grau (CS): “El sistema educatiu a Catalunya no és un model d'èxit, és un model de fracàs. A Catalunya hi ha mil barracons en escoles, la mateixa xifra de fa 20 anys, i cent centres que funcionen íntegrament en barracons”

Parlament de Catalunya, 5 d’octubre de 2023. “Vostès entenen l’educació com un model d’èxit, consens i país. La realitat és que no tenim ni èxit, ni consens, ni país”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (CS), Anna Grau, en el Dia Mundial de l’Educació.La diputada liberal ha aconseguit que el Parlament aprovi una moció reconeixent que estudiar en barracons va en detriment de la qualitat educativa, reconeixent la lluita de més de 15 anys d’escoles com la Mediterrània de Viladecans i assumint el compromís que cap centre d’ensenyament es redueixi a mers barracons durant més de dos cursos acadèmics.

Grau ha aprofitat per a denunciar que a Catalunya “no existeix cap consens de país en un model que, entre altres qüestions, exclou de l’ús acadèmic la llengua castellana, que és la materna de més de la meitat dels alumnes i la llengua comuna de tots els espanyols”.

“El que tenim és un model de fracàs. A Catalunya hi ha mil barracons en escoles, la mateixa xifra de fa 20 anys, i cent centres que funcionen íntegrament en barracons”, ha exposat Grau. “Aquest fet suposa un tracte discriminatori per als alumnes i famílies afectats, malgrat que els seus informes tractin de fer creure el contrari”.

Per a contrastar la visió de la Generalitat, Grau ha llegit un comunicat del portaveu de l’AFA Escola Mediterrània de Viladecans. “Les famílies de l’Escola Mediterrània porten més de 15 anys reclamant un edifici digne per als seus nens. L’estat deplorable de les instal·lacions actuals, s’uneix la situació d’indefensió que estan vivint les famílies al no rebre respostes ni solucions”, ha expressat.


“Malgrat aquesta diagnosi no són vostès capaços d’utilitzar la seva influència per a pactar millores en sanitat o educació
”, ha sentenciat la diputada liberal, qui s’ha congratulat de Ciutadans hagi aconseguit que s’elabori un pla calendaritzat que prevegi la immediata licitació dels projectes de construcció d’edificis d’obra definitius per als centres docents que es troben actualment amb barracons”.

Volver a ACTUALIDAD