Actualitat

Ciutadans demana al TC que investigui participació de Conde-Pumpido en la redacció de l’esborrany de la llei d’amnistia

by cscatalunya — 17 octubre 2023 @ 11:39
Comparte

• “L'únic acord de claredat és la Constitució espanyola. Nosaltres sempre estarem per a recordar-ho i per a ser la veu dels catalans que no volen que ens treguin d'Espanya i Europa de manera il·legal”, ha declarat Carrizosa sobre la taula de partits proposada per Aragonès

Parlament de Catalunya, dimarts 17 d’octubre de 2023. Ciutadans (CS) ha registrat en el dia d’un escrit dirigit al Tribunal Constitucional perquè investigui la possible participació de Cándido-Pumpido en la redacció de la llei d’amnistia a fi de maniobrar per a facilitar la seva constitucionalitat. Aquesta petició es produeix després que un mitjà de comunicació digital afirmés la participació del president de l’òrgan judicial en l’esborrany de la llei d’amnistia com un “filtre previ de constitucionalitat” per a facilitar la seva aprovació. Ha estat el president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, qui ha fet pública aquesta sol·licitud en una roda de premsa des del Parlament de Catalunya.

“Demanem que el Tribunal Constitucional es reuneixi en ple per a estudiar i prendre mesures per a protegir la dignitat d’aquesta institució”, ha declarat Carrizosa, qui ha afegit que el registre de l’escrit s’ha produït després que CS es fes ressò d’aquesta notícia la setmana passada i davant el silenci mantingut per l’alt tribunal. “De ser cert sobren els motius per al seu cessament i es posaria en dubte la pròpia dignitat de la institució. Hauria correspost que Cándido Conde-Pumpido sortís al pas d’aquestes declaracions”, ha afirmat.

Sobre la voluntat de Aragonès de convocar una taula de partits per a aplanar un hipotètic referèndum, Carrizosa ha defensat que “Ciutadans vam ser els primers a deixar clar que no ens sotmetríem al teatrillo de reunions que no solucionen problemes i només enfronten als catalans”. En aquest sentit, el líder dels liberals ha demanat a la resta de partits constitucionalistes, entre els quals ha inclòs al PSC, que tampoc assisteixin a les reunions que vol formalitzar Aragonés i que “no és més que una farsa que s’ha tret de la Màniga per a continuar enganyant els catalans”. “L’únic acord de claredat és la Constitució espanyola. Nosaltres sempre estarem per a recordar-ho i per a ser la veu dels catalans que no volen que ens treguin d’Espanya i Europa de manera il·legal”.

Finalment, Ciutadans s’ha congratulat que la seva declaració institucional condemnant el terrorisme d’Hamàs hagi estat ben rebut per la resta de partits. “Esperem que la nostra declaració prosperi i que puguem, entre tots, pactar una declaració consensuada amb una àmplia majoria. La qüestió ho mereix”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD