Actualitat

CS obliga al Parlament a blindar l’atenció digna a menors amb pluridiscapacitat

by cscatalunya — 20 octubre 2023 @ 09:48
Comparte

Parlament de Catalunya, divendres 20 d’octubre de 2023. Aquesta setmana, la Comissió de drets socials del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una iniciativa de Ciutadans (CS), per a millorar l’atenció digna i amb recursos necessaris als nens amb pluridiscapacitat. En concret, la iniciativa ha aconseguit que tots els partits exigeixin al Govern que inclogui en la cartera de serveis de Drets Socials els Centres d’Atenció Especialitzada (CAE); la dotació econòmica suficient als pocs que existeixen en l’actualitat, com el de Nexe Fundació; l’obertura de nous CAE en tot el territori i la millora de condicions de treball en els centres.

Ha estat la diputada de CS, Noemí de la Calle, qui ha defensat la proposta i ha explicat la problemàtica que pateixen els nens amb pluridiscapacitat, els qui “han d’enfrontar discapacitats cognitives i motores severes, així com altres trastorns de salut, la qual cosa restringeix significativament les seves capacitats de percepció i comunicació, així com la seva autonomia”.

Davant aquesta realitat que han de viure moltes famílies a Catalunya, de la Calle ha denunciat que a la Comunitat Autònoma existeixen molt pocs centres que ofereixen atenció especialitzada a aquests nens menors de sis anys, i un dels centres que ha estat brindant aquest suport des de 1991 és el de Nexe Fundació, al qual s’al·ludeix en la pròpia iniciativa. “Ens preocupa que el Departament de Drets Socials hagi informat que no inclourà aquest centre a la seva cartera de serveis en el futur. No podem deixar desprotegits als nens i les famílies que han depès del seu suport econòmic fins ara”, ha traslladat la diputada liberal a la resta de partits, que per unanimitat han acordat fer aquesta petició al Govern perquè rectifiqui el seu criteri.

Per això, Ciutadans ha defensat la necessitat de brindar una atenció digna i amb els recursos necessaris per a no deixar desemparades a famílies i nens, sobretot en la primera infància. En aquest sentit, el partit liberal ha aconseguit que s’agregui als CAE que atenen la primera infància amb pluridiscapacitat a la cartera de serveis del Departament de Drets Socials, augmentar els recursos als centres existents per a evitar el seu tancament, afavorir l’obertura de nous centres i assegurar una metodologia d’atenció directa des del naixement.

“Ciutadans continuarà treballant per a donar solució als problemes reals de tots els catalans enfront d’aquells que destinen els seus esforços a dividir i fracturar la societat catalana. Prova d’això és la unanimitat aconseguida amb una proposta que, sens dubte, millorarà el dia a dia de moltes famílies catalanes”, ha sentenciat.

 

 

Volver a ACTUALIDAD