Actualitat

Anna Grau (CS) critica el “cinisme d’Albares en pretendre donar lliçons als països bàltics quan a Catalunya es persegueix l’espanyol”

by cscatalunya — 24 octubre 2023 @ 11:56
Comparte

• Grau celebra que gràcies a la iniciativa liberal hi hagi avanços perquè el Parlament aprovi una declaració institucional que reconeix a Hamàs com a grup terrorista

Parlament de Catalunya, dimarts 24 d’octubre de 2023. El Ministre Albares ha fet un trist paper a la Unió Europea defensant l’ús del català en les institucions comunitàries. El seu cinisme el porta a pretendre donar lliçons als països bàltics quan a Catalunya es persegueix l’espanyol”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (CS) a Catalunya, Anna Grau, en una roda de premsa oferta des del Parlament català. “Efectivament, el cas català és únic. Només a Catalunya es carrega contra el bilingüisme, se t’insulta per usar l’espanyol i et tiren a palades de la sanitat pública per no parlar català”, ha declarat.

Grau ha carregat contra la concessió a Junts per a declarar a l’independentisme com a “minoria nacional”. La portaveu liberal ha criticat que “el que es pretén és el reconeixement a una minoria privilegiada que s’ha instaurat al marge de la llei per a optar a una amnistia que no mereixen i a un referèndum d’autodeterminació en un territori que no ha estat mai una colònia”.

En l’àmbit polític català, Grau ha celebrat els avanços en la negociació per a impulsar unadeclaració institucional conjunta de condemna als atacs soferts per Israel, una proposta que neix de Ciutadans i que espera pugui prosperar. “En aquest moment el text sobre el qual treballem reconeix a Hamàs com una organització terrorista, condemna l’atac terrorista sofert per Israel i defensa el dret d’Israel a existir i defensar-se”. Grau ha apel·lat a la responsabilitat de la resta de grups i els ha avisat que estan en joc la convivència i la fraternitat. 

En aquest sentit, la diputada ha avançat que demanarà explicacions sobre els criteris informatius de TV3 en la cobertura d’aquests esdeveniments, especialment amb els atacs a comerços regentats per jueus a Barcelona.

Sobre les propostes que CS defensarà en el Ple, Grau ha explicat que defensaran una proposta per a blindar l’accés a l’habitatge a Catalunya que passi per augmentar els horaris del transport públic nocturn i per l’augment de la seguretat jurídica a propietaris, demanaran recursos per a pagar als coordinadors antibullying dels col·legis i quedonaran suport als correbous. “No ens hem mogut d’on estàvem i donarem batalla a aquells que diuen una cosa en el Parlament i una altra en Els Terres de l’Ebre, fent contorsionisme amb el discurs”.

Finalment, Grau ha celebrat que el desallotjament del Kubo i La Ruïna, en el barri de la Bonanova, ja tinguin data. “Són okupes violents i agressius, per a res vulnerables. Hem estat els únics que ens hem manifestat cada setmana per a tirar-los i retornar la tranquil·litat al barri mentre uns altres ens han faltat al respecte, han deixat als veïns desprotegits o no s’han sumat a la pressió realitzada per Ciutadans. Avui celebrem que els veïns es quedin dins i els okupes fora”.

 

 

Volver a ACTUALIDAD