Actualitat

Ciutadans exigirà responsabilitats judicials i polítiques per la discriminació en la vacunació a Policies i Guàrdies Civils

by cscatalunya — 25 octubre 2023 @ 09:25
Comparte

• Carrizosa ha acusat a Aragonès de ser “l'anti-president. La seva agenda està a anys llum del que interessa als catalans”

Parlament de Catalunya, dimecres 25 d’octubre de 2023. Ciutadans ha anunciat en el dia d’avui que exigirà responsabilitats judicials i polítiques per la discriminació en la vacunació a Policies i Guàrdies Civils. Així ho ha fet saber el president de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, en la sessió de control al Govern després que aquesta setmana es coneguessin els Whatsapps de Vergés per aturar la vacunació a les Forces i Cossos de Seguretat de Catalunya.“Ciutadans va destapar aquesta discriminació inadmissible, ho vam denunciar i arribarem fins on faci falta”, ha exposat.

Carrizosa ha acusat a Aragonès de ser “l’anti-president”. “La seva agenda està a anys llum del que interessa als catalans, està més centrada en l’activisme separatista que en el servei al conjunt dels catalans”, ha denunciat Carrizosa.

“Ha faltat que el senyor Puigdemont aixequi un dit perquè vostè llanci la careta de president de tots i es lliuri a l’activisme del procés”, ha denunciat. Carrizosa ha anat més enllà iha acusat a la Generalitat de continuar desenvolupant el seu activisme separatista en l’àmbit legislatiu amb la creació d’un nou ‘cos d’ambaixades separatistes’. “En només dos anys el pressupost d’Acció Exterior ha crescut un 46%, el de salut mental ha crescut en un 6%. Això és atendre les preocupacions dels catalans?”, li ha preguntat a Aragonès. “La realitat és que estem a la cua d’Espanya en llistes d’espera, de metges per habitant i d’abandó escolar”.

Per part seva, la diputada de CS, Noemí de la Calle, ha alertat de la disminució en la inserció laboral de persones que perceben la Renda Garantida de Ciutadania. “Les dades no menteixen i mostren una imatge molt preocupant: els índexs d’inserció no sols són baixos sinó que disminueixen amb cada any que passa, enguany ha estat d’un 2,6%”, ha denunciat la diputada liberal.

“És hora de prendre mesures concretes i transparents”, ha demanat de la Calle,“la Renda Garantida de Ciutadania ha de ser un mecanisme per a aconseguir la inserció laboral, en cap cas ha de convertir-se en un mer tràmit per a cobrar una ajuda”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD