Actualitat

Ciutadans aconsegueix ampliar els horaris de rodalies per a fomentar l’accés a l’habitatge a Catalunya

by cscatalunya — 26 octubre 2023 @ 13:01
Comparte

Parlament de Catalunya, dijous 26 d’octubre de 2023.Ciutadans (CS) ha aconseguit el suport del Parlament de Catalunya per a ampliar els horaris nocturns de rodalies com una mesura per a fomentar l’accés a l’habitatge a Catalunya. Ha estat la diputada del partit liberal en el Parlament de Catalunya, Noemí de la Calle, qui ha defensat aquesta moció que tenia com a finalitat “afavorir l’habitatge en zones més assequibles”. “La falta de transport públic nocturn es converteix en un obstacle a l’accés a l’habitatge quan una persona que viu en l’Àrea Metropolitana no té com tornar a casa en sortir del treball”, ha argumentat la diputada. “La nostra moció busca, entre altres coses, fomentar l’habitatge en zones allunyades de grans nuclis urbans, on el preu és més assequible”.

En una moció que pretén afrontar el problema d’accés a l’habitatge a Catalunya des d’un prisma multidimensional, Ciutadans ha aconseguit una millora de la inversió en habitatge social amb una partida pressupostària de mínim 1.000 milions d’euros anuals, fins a arribar al 15% total d’habitatges socials. També ha aconseguit que esrecolzi als propietaris amb la creació d’un fons de garantia per a cobrament del lloguer en cas d’impagament, assegurances de manteniment dels pisos si te’ls deixen en mal estat i defensa jurídica. “Hem de donar seguretat als propietaris perquè no treguin els seus pisos del mercat del lloguer per por d’un impagament”, ha declarat. Una altra de les propostes que ha aconseguit aprovar Ciutadans és la creació d’un programa de préstecs a interès zero per a poder fer front a l’entrada en l’adquisició d’un habitatge de compra.

D’altra banda, de la Calle ha demanat sense èxit pel vot en contra dels partits independentistes, VOX i PP, destinar una part de la recaptació de la taxa turística a blindar l’accés a l’habitatge en aquelles ciutats on el turisme provoca un efecte inflacionista dels preus.

Finalment, Noemí de la Calle ha celebrat que “avui, la majoria dels partits d’aquest Parlament, hem estat capaços d’impulsar un pacte per l’habitatge que permeti que aquesta sigui una prioritat governi qui governi. Hem deixat de costat les propostes curtterministes per a impulsar una proposta integral amb mesures estructurals que es tradueixen en un benefici real i durader per a tots els ciutadans”.

Volver a ACTUALIDAD