Actualitat

Carrizosa (CS) a Aragonès: “Via Laietana no es toca”

by cscatalunya — 7 novembre 2023 @ 17:54
Comparte

“No es poden pactar amnisties per a delinqüents al matí i fingir preocupació per la delinqüència a la tarda”, ha assegurat el líder dels liberals

Parlament de Catalunya, 7 de novembre de 2023. “Via Laietana no es toca”. Així de contundent ha estat el President de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, després de conèixer-se que el PSOE ha inclòs en el pacte d’investidura el trasllat de la Prefectura de Policia al govern de la Generalitat. “Els agents de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil tornen a veure com el Partit Socialista els ven per a acontentar els líders polítics que justifiquen als radicals que assenyalen als agents”, ha denunciat en el ple monogràfic sobre seguretat. “Avui volen lliurar com a moneda de canvi el que és un símbol per a tots els constitucionalistes catalans”.

Carrizosa ha dedicat part de la seva intervenció al greuge que suposa l’amnistia per a les FCSE i que suposa “un obús contra el principi d’autoritat”. “Vostès volen fer-nos empassar una amnistia que converteixi en màrtirs als delinqüents i en culpables als servidors públics que la van defensar amb enorme sacrifici”, ha assegurat. 

En aquesta mateixa línia, Carrizosa ha acusat el Partit Socialista de no tenir la seguretat com una prioritat i de no tenir legitimitat per a exigir el compliment de la llei a la resta dels ciutadans si després premien als qui se la salten. “No es poden pactar amnisties per a delinqüents al matí i fingir preocupació per la delinqüència a la tarda”.

Finalment, Ciutadans ha demanat actualitzar el mapa de seguretat de Catalunya, convocar la Junta de Seguretat, com a mínim, una vegada a l’any i reformar els protocols dels Mossos per a assegurar la presumpció d’innocència dels agents. “A Ciutadans tenim propostes serioses en matèria de seguretat, propostes allunyades tant del populisme com del buenismo pro-delinqüent”, ha assegurat. “No fa falta que la Generalitat continuï assumint més competències mentre fa desistiment de funcions de les quals ja té”, ha sentenciat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD